CNN Prima NEWS, Prima dostane světový nadhled

Zpravodajství TV Prima se objeví ve zcela novém kabátě. Prima podepsala spolupráci s americkým mediální domem CNN. Zprávy poprvé začnou vysílat 3. května v čase 18:55. Program zpravodajství bude ve stylu vysílání v CNN, představí se i nové pořady.

CNN Prima NEWS však není záležitost jenom hlavních zpráv za pět sedm. Nový redakční tým bude přinášet zpravodajství od pondělí do neděle po celý den. „Multimediální platforma CNN Prima NEWS bude publiku v České republice poskytovat jedinečné služby s možností využití všech mezinárodních zdrojů a zkušeností společnosti CNN,“ osvětlil viceprezident pro rozvoj zpravodajství CNN Samson Desta.

Právě vznikající zpravodajství přinese řadu zcela odlišných pořadů, tak aby si každý mohl vybrat styl, který mu vyhovuje. „Televizní kanál CNN Prima NEWS pak nabídne od pondělí od 6 hodin ráno v premiéře 19 pořadů denně a společně s hlavní zpravodajskou relací to budou právě pravidelné ZPRÁVY s novými tvářemi,“ říká generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Nových tváří v programu bude opravdu požehnaně. „Kontinuálním vysíláním CNN Prima NEWS provází na čtyřicet dva tváří. Diváci se mohou těšit i na exkluzivní pořady, zajímavé hosty a názory pro a proti k aktuálním tématům,“ tvrdí Eliška Čeřovská, ředitelka News Production CNN Prima NEWS. Dále dodává, že ve zcela novém světle se představí i počasí. CNN Prima zprávy spolupracují s Českým hydrometeorologickým ústavem a zapojí i deset nových meteorologů.

Nebudou chybět ani zábavné pořady jako talkshow SILNÝ HLAS Markéty Fialové. V pořadu 360° se představí Pavlína Wolfová. Podezřelé případy se budou prověřovat investigativním týmem v pořadu Pod rouškou. V INTERVIEW se pak budou scházet zajímaví hosté a diskutovat o současném dění.

Součástí budou i americké pořady. „Vůbec poprvé se v Česku prezentují světové novinářské hvězdy Christiane Amanpour a Richard Quest ze CNN International se svými pořady Amanapour a Qeust means business,“ říká Petra Benešová, ředitelka News Garthering, koordinující obsah vysílání CNN Prima NEWS.

České zpravodajství v americkém stylu s britem v čele

Pro Česko je spolupráce úspěchem, CNN je jednou z nejuznávanějších zpravodajských agentur světa s bohatou historií. Charakterově se tato stanice řadí mezi populární, bulvární prvky však nelze zapřít. Zpravodajství k pobavení, tzv. infotainment, je blízké většině americkým občanům, proto u nich má CNN obrovskou popularitu a zastání. Otázkou je, zda se uchytí i u nás.

Na tvorbu celého obsahu dohlíží Tom Lister, který působil v britském BBC, i v americkém CNN, kde čtyři roky řídil zpravodajství CNN Internetional. Dlouhá léta navíc působil jako zahraniční zpravodaj na Blízkém Východě.

„Kanál CNN Prima NEWS má přinášet divákům okamžité novinky z celého světa, včetně míst, o kterých jiné zpravodajské organizace přinášejí zprávy pouze vzdáleně, pokud vůbec. CNN díky této spolupráci také získává nového a silného partnera v České republice,“ říká Tim Lister.

Přidat komentář