Co média v týdnu 47/2020 dala

Zdá se, že Donald Trump o svém triumfu ve volbách už nikoho nepřesvědčí, a tak se média mohou věnovat i jiným tématům. Většina z nich šla na jistotu a vrátila se ke známému covidu. Nabízí ale také pohled na Slovensko, do vesmíru či na pravý nefalšovaný med.

Večírek i během vánočních svátků? Existuje řešení!
Vzhledem k současné situaci se jeví téměř nepravděpodobné, že by se dal uspořádat v letošním roce vánoční večírek. Týdeník Reflex však přichází s praktickým řešením zorganizovat takový večírek online. Zastánci osobního kontaktu z toho do stropu skákat zřejmě nebudou. Pamatujte si však, že krizová situace si žádá krizové řešení.

Krizi řeší také vinaři, kteří mají přebytek vína. Do karet jim nahraje nejen současná situace, ale i špatný vinařský zákon protěžující velké firmy. Večírky se sklenkou vína by se tedy hodily i vinařům.

Operace vakcína
Příprava na očkování je v plném proudu. Postavit se mají stovky očkovacích center. S touto prevencí by se mohlo začít už do konce prosince. Tohle vše však zaznívá u sousedů v Německu, nikoli v Česku. Vláda by se měla začít připravovat, protože právě vakcína může být řešením současné situace. Zdá se však, že vláda je momentálně příliš rozptýlená PSEM, kterého jim ukázal ministr zdravotnictví.

Týdeník Echo se nezabírá pouze vakcínou. Na předních stranách nabízí spousty grafů a tabulek, za které by se nestyděl ani pan premiér. Výsledek výzkumu už tak převratný není a jeho závěrem je, že Echo má vzdělané čtenáře. Hodnotnější výzkum provedl sociolog Daniel Prokop, který přichází s tvrzením, že ti, kdo se covidu bojí, se hodně dívají na televizi.

Přes Slovensko do vesmíru
Týdeník Respekt přináší obsáhlý rozhovor se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, která se zmiňuje o 17. listopadu, ale také o současné těžké situaci a již zesnulém reportérovi Jánu Kuciakovi.

S Respektem nahlédnou čtenáři i do vesmíru. Astrofyzici totiž nedávno objasnili záhadu krátkých radiových záblesků. Podle některých spekulací se mohlo jednat o kosmické lodě, avšak vysvětlení je přece jen o něco racionálnější.

Vše není tak, jak si myslíme
Na první pohled by se dalo říct, že týdeník Květy přinese méně vážná témata, ale opak je pravdou. V tomto týdnu se do škol vrátili děti prvních a druhých tříd a média o tom poctivě informovala. Týdeník Květy na prvňáčky také nezapomněl, avšak trochu v jiném kontextu než by se čekalo. Zejména rodiče nezůstanou klidní po výzkumu, který ukázal, že s pornem na internetu se děti seznamují už v šesti letech.

Pozor by lidé si měli dát taky na med, protože ten patří k nejfalšovanějším potravinám. Nezbývá se než ptát, jaký je ten pravý?

Přidat komentář