Co média v týdnu 46/2020 dala

Samé volby, covid, home office, nakřáplá imunita, ale i česnek, cukroví a šneci? Tahle podivná partička a mnoho dalšího na čtenáře čekala na novinových stáncích tento týden

Díky Donalde

U otázky ,,co teď bude s Amerikou‘‘ se pravděpodobně v nadcházejících dnech ještě zastavíme. Týdeník Respekt obsáhle rekapituluje dění minulého volebního týdne. Také se nevyhýbá ani starému dobrému ,,covidku‘‘ a pokouší se nastínit, co přijde po ústupu této pandemie. Také svým čtenářům odkrývá příběh novinářky a reportérky Nory Fridrichové, jejíž jméno u nás poslední dobou velmi rezonuje. A pro koronou unavené čtenáře nechybí ani rozhovor se slovenskou zpěvačkou Katarzií o feminismu, bourání vzorce tradiční rodiny a samotě.

Týdeník Reflex servíruje herečku Ester Geislerovou, kterou zpovídá o jejím životě, práci v době koronaviru, vztazích a rozchodech, dokonce i přes esemesky. Opět se nevyhýbá tématu amerických prezidentských voleb. Čtenáři si mimo jiné mohou přečíst otevřený dopis youtubera Ondřeje Tesárka neboli ,,Bratříčka“ s názvem ,,Díky Donalde“ věnovaný odcházejícímu americkému prezidentovi. Také koronavirus je stále ve středu dění a s ním spousty nezodpovězených otázek. Hledá se vakcína, školáci potřebují do škol a živnostníci krachují.

Porada v posteli

Do tématu práce z domova se tento týden noří týdeník Euro, který rozsáhle shrnuje situaci ohledně home officů. Nakoukne i mezi dlužníky, které čeká nemilé splácení odložených splátek a úvěrů. V závěru nabízí rozhovor se šéfem Podnikatelských odborů Radomilem Bábkem, který je přesvědčen, že podniky třetiny živnostníků tuto pandemii nepřežijí.

Vůně podzimu

Týdeník Claudia volá po podzimu a přichází nejen s tipy na podzimní aranže ale i se skvělými recepty na chutné buchty ze sezónních surovin. Dozvíte se také jak posílit svou imunitu v tomhle chladnějším ročním období. 

Královská trojice

Týdeník Květy se nemocí drží zuby nehty a volí jako téma týdne choroby jak respirační, tak civilizační, respektive řešení, jak na ně vyzrát. Přichází totiž s údajnou nenahraditelnou královskou trojicí v podobě cibule, česneku a křenu. Nabízí recepty pro pevné zdraví, kterých zřejmě není nikdy dost.

Letošní Vánoce servírujeme šneka

Zatímco Claudia ani Květa si k blížícímu se adventu ani nepřičichli, kulinářský měsíčník Apetit ve svém prosincovém čísle napekl slušnou várku převážně tradičního cukroví a oblíbených vánočních jídel. Ale nezaostává, naopak kráčí s moderní dobou a servíruje exotický článek o šnecích, a to proč je vyzkoušet, kde je sehnat a na jaký způsob chutnají nejlépe. Tak tedy dobrou chuť…

Přidat komentář