Light: Deník princezny

Zjistit o sobě v patnácti letech, že jste členem královské rodiny, se zdá dost šokující. Své o tom ví hlavní hrdinka filmu Deník Princezny. Nejen, že se dozvěděla, že je princezna, stojí před ní i velké rozhodnutí o tom, jestli bude vládnout. Neodmyslitelnou součástí jejího života se stávají také novináři, na které si musí zvyknout.

Mia je pro své okolí téměř neviditelná, chodí na střední školu a vede vcelku poklidný život. Vše se změní návštěvou babičky – královny. Oznámí totiž Mii, že je princezna a po smrti svého otce i dědičkou trůnu. Vše je zatím tajemství a Mia podstoupí velkou změnu image. Novináři si ale cestu k odhalení identity nové dědičky trůnu našli a rovnou na ni čekají před školou, kde způsobují rozruch. Ukáže se, že Miu prozradil vizážista a kadeřník, který od tisku dostal úplatek.

Novináři Mii narušují soukromí i na plážové párty, přiletí dokonce vrtulníkem. Když se zdá, že zmizeli, tak Mia vyleze z úkrytu, kde byla schovaná s Joshem. Novináři na ně ale číhají venku a Josh tak využívá svých pět minut slávy a novinářům odpovídá na různé otázky. Redaktoři chtějí co nejvíc informací. Uspokojí je fotky Mii jen v dece, které vyfotili za pomoci Miiných spolužaček. Na druhý den jsou fotek plné noviny.

Na řadu přijde vyhlášený ples se vzácnými hosty, včetně královny. Novináři fotí všechny přítomné, dělají rozhovory s hosty a živé vstupy. Všichni čekají na vyjádření princezny, zda převezme trůn. Mia se ale někde zatoulala a novináři řeší tlak času. Mají strach, že nestihnou uzávěrku. Stihnou přinést do svých médií  tak očekávanou a důležitou informaci o tom, kdo usedne na trůn?

Přidat komentář