Deník N žádá omluvu od Václava Klause mladšího za nařknutí jejich redaktorky

Vedení Deníku N chce od předsedy hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího omluvu za jeho páteční status na Facebooku, ve kterém píše o rozhovoru jejich redaktorky s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem.

„Ahoj, cos potřeboval?“ řekla podle Václava Klause ml., který vyšel zrovna na toaletu ze zasedání Poslanecké sněmovny, novinářka Deníku N předsedovi Pirátské strany Ivanovi Bartošovi ve společenském sálu. „A takhle my si tu žijeme,“ zakončuje svůj příspěvek na svém Facebookovém profilu, v němž chtěl ukázat na absenci nezávislé žurnalistiky v Deníku N.

Proti tomuto tvrzení se ale zanedlouho ostře ohradil Deník N, který celou událost popírá. „Ve Sněmovně dnes žádná z našich redaktorek nebyla a žádná si s předsedou Bartošem netyká. Klausovo tvrzení popřel i Bartoš,“ uvedl deník na svém Facebooku.

Václav Klaus mladší sice svůj příspěvek zanedlouho smazal, ale předtím už tento příspěvek vidělo mnoho lidí a získal také mnoho hodnocení „to se mi líbí“, proto Deník N vyzval Klause, aby se za toto lživé tvrzení veřejně omluvil.

Není to tak poprvé, co kritizuje Deník N. Na svém profilu později zveřejnil vyjádření, za které sklidil velkou vlnu kritiky. „Spletl jsem si redaktorky dvou plátků (jeden za 18, druhý bez dvou za 20) – tak jsem odpolední status smazal, protože jinak by měly jisté kruhy druhé vánoce, že je na FB nepřesnost. Deníku N se omluvím za nepřesnost (nebylo to schválně), až se oni omluví za dosud všechny jejich publikované články o Trikolóře,“ vyjádřil svůj postoj k celé aféře.

Terčem kritiky se stal také na Twitteru. „Nazvěme to takovou neomluvou,“ komentuje jeho vyjádření například Jindřich Šídlo.

Přidat komentář