ČT sport uvede místo sportu filosofické disputace

Česká televize (ČT) ruší vysílání své sportovní stanice a volný program vyplní přenosy filosofických diskuzí a polemik.

V koronavirové krizi celý svět rušil sportovní události, které byly hlavním vysílacím programem veřejnoprávní stanice ČT sport.

Podle zjištění Mediatora1 zasedl celý krizový štáb ČT a na své tajné poradě řešil, čím chybějící program nahradit. Po bouřlivých debatách volba padla právě na filosofii, protože veřejnoprávní média mají všeobecně přispívat k rozvoji obyvatelstva a filosofie je opomíjená.

 „Česká televize nahradí svůj sportovní program a spustí vysílání ČT filosofie. Program naladíte na stejných místech, jako běžela sportovní stanice. Novou volbu obsahu jednohlasně odsouhlasili všichni členové rady ČT,“ stojí v oficiálním prohlášení televize.

Mediator1 ale získal překvapivé svědectví, které je v rozporu s oficiálním vyjádřením.

„Na krizovém štábu jsme vyjednávali dlouho do noci. Co s prázdnou stanicí nebylo jasné, byly tři hlavní návrhy. Filosofické křídlo, které jsem představoval já s kolegy, argumenty převálcovalo skupinu pletení, ale třetí skupina, která prosazovala kurzy hypnózy se nedala dlouho ovládnout. Nakonec jsme si vypomohli argumentem nejsilnějším, tedy lopatou,“ říká Petr D., který citaci poskytl pod příslibem zachování anonymity.

Nové vysílání vidělo až 6 milionů lidí

Vysílání začalo v středu 1. dubna ve 12 hodin živým přenosem diskuze ze švýcarské Basileje z koncilu evropských filosofů. První duel mezi zastáncem solipcismu Járou Da Cimrmanem a F. C. Bohlenem, komentovala dvojce moderátorů Dariny Vymětalíkové a Jaromíra Bosáka, kteří dříve komentovali sportovní utkání.

 „Jsem ráda, že jsem mohla moderovat diskuzi z Basileje, protože je to skutečná čest, potkat se s největšími mysliteli naší doby a zároveň být u spuštění nového vysílání,“ poznamenala Darina Vymětalíková na svém Twitteru společně s fotkou ze studia a hashtagem #ctfie.

ČT filosofie plní svou funkci od první chvíle a výsledky koncilu ihned univerzity zapsaly do svých osnov.

Samotný ředitel ČT Petr Dvořák se nechal slyšet, že taková čísla sledovanosti ČT nepamatuje od svého vzniku a pouze to potvrzuje zájem o filosofii mezi občany. Podle interních informací šlo až o 6 milionů sledujících.

Mediator1 všem svým čtenářům přeje krásný apríl 🙂

Přidat komentář