Anketa: Sledujete během pandemie více zpravodajství?

S nástupem koronavirové pandemie se naše životy otočily vzhůru nohama. Museli jsme se přizpůsobit všemožným změnám i nařízením a upravit naše rutiny. Změnil se s novým s virem i způsob, jakým lidé sledují média? Odkud čerpají informace, ověřují si získané údaje? Na tyto otázky se ptal Mediator1 .

MUDr. Martina Dvořáková (50), lékařka
Určitě se teď o dění zajímám víc. Informace čerpám z ČT24 a také sleduji vládní doporučení. Co se zdravotních věcí týče, moc jim nevěřím. Hodně si o situaci píšeme s kolegy. Sleduji pravidelně počty nemocných a testovaných.

 

Adam Schejbal (20), hokejista
Informace o pandemii jsem začal sledovat nejdříve na internetu, protože jsem neměl přístup k České televizi. Po návratu do Česka jsem pak začal sledovat zprávy a informace, které mě zajímaly, jako počet nakažených, mrtvých a uzdravených. Trochu se změnil způsob sledování tím, že nic jiného nikde není, takže na to musím koukat pořád.

 

 

 

Veronika Slezáková (29), učitelka
Naší paní ředitelce chodí různé oficiální dopisy ohledně organizace zaměstnanců a školy. Zpravodajství sleduji určitě víc než předtím. První dva týdny jsem se dívala na zprávy na ČT1 a ČT24, to ale už nedělám.  Deprimovalo mě to. Každé ráno pak zapínám na telefonu Seznam.cz, kde čtu nové informace.

 

 

 

 

Petr Ivančík (39), referent profesního plánování
Čerpám ze stránek Novinky.cz, ze zpravodajství ČT a taky z oficiálních prohlášení vlády. Média sleduji stále stejně.

 

 

 

David Majirský (21), student
Jediný informační portál, který pravidelně několikrát denně navštěvuji je www.worldometers.info, který zveřejňuje aktuální počet nakažených v celém světe. Média záměrně nesleduji, ale novinkám, kterých je plná televize, rádia a sociální sítě, se dá jen těžko vyhnout. Když mě nějaká informace zaujme, snažím se ji ověřit z více zdrojů.

 

Přidat komentář