Harry a Meghan končí s nejčtenějšími bulvárními deníky

The Sun, Daily Mirror, Daily Mail a Daily Express. Toto jsou názvy čtyř nejčtenějších bulvárních deníků ve Spojeném Království. Co jiného mají tyto deníky společného? Vévoda a vévodkyně ze Sussexu, Harry a Megan s nimi odmítají nadále spolupracovat. Mluvit budou i s BBC nebo The Times.

Když jste členem královské rodiny, novináři, hlavně ti bulvární, jsou na každém všem kroku, což nemusí být úplně příjemné. Své o tom věděla princezna Diana, zesnulá matka prince Harryho. Právě bulvární média mají značný podíl na její smrti. V onen osudný den roku 1997 ujížděla před paparazzi, což mělo tragický následek v podobě autonehody. A byli to právě fotografové bulvárních plátků, kteří byli v místě nehody první, ale místo pomoci pro ně byl přednější exkluzivní snímek.

Diana s bulvárem bojovala celý život. Princ Harry proto nechce vystavit svou rodinu stejnému tlaku a se svou manželkou Meghan se rozhodli neposkytovat bulvárním médiím žádné rozhovory či fotky.

Ztratil jsem matku, moje žena trpí také

V neděli večer zaslal Harry dopis editorům výše zmíněných titulů, kde vysvětluje, že od nynějška se odmítají angažovat s výjimkou nutných případů, pro které využijí své právníky. Nechtějí se podílet na příbězích, které jsou zkreslené, postavené na nepravdě a za hranicí rozumu. „Média mají právo publikovat komentáře a informovat o nás, ať už pozitivně či negativně. Nesmí to být ale postavené na lži,“dodávají.

Mimo to také bulvár obviňují z ničení životů jejich přátel a známých jen kvůli výnosům z reklam, královská rodina je ve Velké Británii totiž velmi populární a její značka vydělává. „Ztratil jsem svou matku a nyní přihlížím tomu, jak se moje manželka stává obětí těch samých mocných sil,” uvedl vnuk královny Alžběty minulý rok.

Přidat komentář