Co média v týdnu 17/2020 dala

Říkáte si, jak ještě mohou být týdeníky originální, ale nebojte, koronavirus je hodně variabilní vir (labilní). I naší vyspělou společnost může zahnat do kouta. Jenže Baby nebude sedět v koutě a české týdeníky taky ne. Tentokrát to bude opravdu barevné.

S Respektem k emocím

Otevřít tenhle týdeník, to chce nyní hodně odvahy. Zeman tradičně s očima na vrh hlavy představuje duhovou škálu emocí. Lepšího průvodce bychom nejspíš nenašli. Vzhledem k tomu že náš prezident je permanentně ve zpomaleném záběru, je jako učební pomůcka ideální. To ale nemění nic na tom, že ta titulní strana vypadá, jak skupinové foto čertů, z pohádky S čerty nejsou žerty, ve chvíli, kdy se mění ve zvířata.

Shakespearův Reflex

Existenciální otázkou „uvolnit nebo chránit“ se zabývá profesor Pavel Kolář. V tuto chvíli je to vlastně synonymum k „být či nebýt“ nebo „peníze nebo život“. Jak byste volili vy? Zažíváte toto Hamletovo drama? Třeba vás Pavel svými argumenty přesvědčí nebo vám nasadí dalšího brouka do hlavy. Můžeme jen doufat, že to nebudou vši.

Echo lokace

O zvířatech, lidech a virech, je to jako název nějaké staré bajky. Když se spojí tyhle tři složky obyvatel země, většinou to nevěstí nic dobrého. Naštěstí máme humor. V poslední době velice ceněný Matěj Ruprt si snadno poradí s jakoukoliv řečí. Zvládl by i echolokaci? Třeba by se konečně zjistilo, jak to teda celé začalo nebo nezačalo. Možná by se mělo netopýrům zakázat cestovat do zahraničí. No a jaké teda z této bajky plyne ponaučení? Nejezte netopýry, dejte si radši něco ze švédské kuchyně.

Euro Jack a Pot

Je to prostě buď a nebo. Koronavirus nedává moc možností. A peníze se postupně vytrácí. Ti kdo je potřebují, nemají nic, ti co mají dost, mohou mít ještě víc. Klasická matematická přímá úměrnost. Mohly by tohle sázky změnit? Kdo ví? Jisté je, že počasí nám stále přeje a Trump se stále, díky kruhu, drží na hladině. Tak bacha na Íránské „obtěžující“ lodě.

Dojde Vlasta?

Jak jsou na tom pošťačky v době koronavirové? Jsou stále psi jejich největší úskalí? Jaká příkoří teď Česká pošta zažívá? Třeba i na tyto otázky Vlasta odpoví, pokud vám do schránky dorazí. A co ve Vlastě nesmí chybět? Přesně tak, dieta. Tentokrát podle krevních skupin. Zajímavé je, že pod titulkem je obrázek „rajské“.

Přidat komentář