Kvůli současné krizi pozastavilo několik australských novin svoji činnost

Právě probíhající pandemie v uplynulém měsíci výrazně ovlivnila provoz více než stovky australských titulů kvůli nedostatečným příjmům z reklamy. Krize se netýká zemědělských a denních tisků.

Vzhledem k současné situaci klesly příjmy z reklamy, což zasáhlo činnost několika australských novin. Jedny z tamních největších mediálních organizací News Corp Australia (NCA) a Australian Community Media (ACM) již oznámily uzavření dohromady přes 210 regionálních titulů. Ohroženi jsou také hlavní provozovatelé rozhlasového vysílání.

„Neúnavně pracuje na tom, abychom udrželi úroveň služeb a uspokojili potřeby členů našeho týmu, zákazníků a komunity. Avšak dopad pandemie COVID-19 na ekonomiku výrazně ovlivnil příjmy ACM z reklamních a externích tiskových smluv. Z důvodů, které jsme nemohli ovlivnit, nemůžeme udržet stejnou úroveň užitečné práce nebo nákladů, abychom se posunuli kupředu,“ uvedl výkonný předseda ACM Anthony Catalano v oficiálním prohlášení.

Tištěná vydání všech čtrnácti deníků Australian Community Media, jako jsou například The Canberra Times, Newcastle Herald a The Border Mail, budou i nadále k dispozici, stejně tak i týdenní vydání předních zemědělských publikací společnosti.

V posledních dvou týdnech ACM oznámila majitelům více než 30 malých kanceláří po celé zemi, že má v úmyslu ukončit nájemní smlouvy, aby snížila náklady na pronájem v celé firmě. Dále také společnost do konce června zastavila tisk ve čtyřech australských městech včetně Canberry, zredukovala počet zaměstnanců a snížila platy vedení společnosti.

Australian Community Media se skládá z více než sto sedmdesáti regionálních novin a komunitních webů. ACM zastupuje přes sto nezávislých titulů a slouží milionům lidí v každém státě a teritoriu po celé Austrálii.

Přidat komentář