Rádio Zet má nový název a změny ve vysílání

Rádio Zet funguje nově pod názvem Rádio Z a změnilo program vysílání. Stanice zařadila do vysílání častější zpravodajství o víkendu, více živých rozhovorů a udělí větší prostor pro zprávy z tiskových konferencí.

Česko-anglické Rádio Z, které patří pod multimediální skupinu Active Radio a.s., volí spíše evoluční cestu k tomu, jak uspět na rozhlasovém trhu. Od 11. února rádio začalo vysílat v základní podobě, změny byly v plánu postupem času. „Nicméně nouzový stav a překotný vývoj okolo pandemie tento proces změn určitě urychlil,“ připouští Karel Novák, ředitel strategického rozvoje zpravodajství Rádia Z.

Rádio vysílá česky od 6 do 18 hodin ve všední dny a od 7 do 19 hodin o víkendu. Zbytek času je vysílání v režii BBC World Service. V dopoledním vysílání mohou posluchači slyšet přenosy z tiskových konferencí nebo živé rozhovory. Každou hodinu Rádio Z hlásí dvouminutové zprávy z BBC World Service. O víkendu jsou zprávy každou půlhodinu. Nově se rádio přidalo i na Facebook.

„Se změnami ve vysílání  došlo jen k drobným operativním úpravám v organizace práce,“ popsal Novák chod redakce po zavedení nového vysílacího programu. Vzhledem k nouzovému stavu někteří zaměstnanci rádia začali pracovat z domova, pokud to bylo možné.

Právě nárůst živých rozhovorů může Rádio Z dostat do povědomí více lidí. „Vzhledem k tomu, že se objevují v jiných médiích citace Rádia Z doufáme, že se okruh našich posluchačů postupně rozšiřuje,“ předpokládá Novák.

Přidat komentář