Novinář v popkuluře: Snail Trail

Investigativní novinář ze San Fierra je jedním z hlavních aktérů mise Snail Trail v kultovní hře Grand Theft Auto: San Andreas (GTA SA). Novináře musí hráč zabít, protože píše investigativní zprávy o nezákonných činech policistů.

Hlavní hrdina Carl Johnson (CJ) dostane za úkol od zkorumpovaných policistů Franka Tenpennyho a Eddiho Pulaskyho odstranit nepohodlného novináře, který chce psát o případech nezákonného jednání policistů. Začínající reportér se snaží prosadit psaním o nekalých praktikách Eddiho Pulaskyho.

CJ dostane tip, že reportér se má sejít s jeho informátorem a k vraždě má použít odstřelovací pušku. Hráč tajně sleduje novináře, který v průběhu své cesty změní dopravní prostředky, a proto je ho nutné špehovat. Při své cestě vystřídá vlak a taxi.

V misi se musíte pohybovat nenápadně, protože reportér může „vycítit“, že po něm někdo jde. Život novináře skončí, když se potká se svým policejním zdrojem a poté jej kvůli své práci zastřelíte.

Hry ze série GTA jsou mnohdy velice kontroverzní. Ve hře je zobrazena drsná doba devadesátých let v USA, která neliší od dnešních nájemných vražd novinářů.

Přidat komentář