Co média v týdnu 46/2019 dala

V neděli bude 30. výročí od sametové revoluce a již nyní je nad slunce jasné, že toto téma bude médiím vévodit. Nebo se snad pleteme?

O zmiňovaném výročí pádu nejen komunistické nadvlády, ale i Berlínské zdi píše Taberyho Respekt. Titulní strana však k překvapení všech láká na přírodní medicínu obohacenou o kresbu člověka objímající strom. A to by v tom byl čert, kdyby bylo vynecháno téma učitelů.

To Reflex měl sametovou titulku už minulý týden a teď se ukázal s něčím úplně jiným. Na titulní straně se to hemží osobnostmi ze všech oblastí a názorových spekter. Od božského Káji, přes Železnou lady až po Milouše Jakeše. ,,Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina,“ hlásá titulek.

Týden naprosto splnil očekávání a na titulní stranu umístil dobou fotografii z roku 1989. K rozhovoru s nimi svolila i tvář sametové revoluce zpěvačka Marta Kubišová a chybět nesmí ani srovnání cen dnes a před třiceti lety. Tak doufejme, že v Týdnu nezapomenou zmínit ani výši platů.

S oslavami revoluce není pozadu ani ekonomický týdeník Euro, který láká čtenářovu pozornost na spojení dobové fotografie Václavského náměstí a fotografie současné. V Euru nezapomínají ani na předehru revoluce v Teplicích.

Kdo by čekal, že Vlasta se sametové revoluci vyhne, je na omylu. Své čtenáře láká na speciál o ženách revoluce. A že jich je. Pokud vám u čtení vyhládne, můžete rovnou vyzkoušet recepty podle Kateřiny.

Přidat komentář