Novinář v popkultuře: Slečna zamilovaná

Nejvíc „light“ light film na světovém trhu, který vás přenese do zákulisí novinářské profese, před i za kameru živého vysílání, do přeplněných redakcí i do terénu k nejaktuálnějším událostem. Prostě všude tam, kde se něco děje.

Nadprůměrně inteligentní Mary Horowitzová tvoří křížovky pro Setsakramentský zpravodaj, na což se jakožto chodící encyklopedie náramně hodí. Bohužel je po krátké době z redakce vyhozena. Ale právě díky tomu se může vydat za dobrodružstvím a za svou velkou láskou Steevem.

Ten pracuje pro CCN jako kameraman, a proto se často vydává do světa za těmi nejžhavějšími novinkami. Spolu s reportérem Hartmanem Hughesem dokumentovali např. třínohou Caren, tornádo nebo hluché děti v jámě.

Hartman je typický americký „model-reportér“. Zlaté vlasy, bílé zuby, plážová postava, tisíce slov pro nic a v hlavě jenom sláva a peníze. Naneštěstí není sám, kdo má takovéto ambice. Velký konkurent Vasquez z NNC zpravodajství, je to samé v bledě modrém, jen s tím rozdílem, že má vyšší sledovanost. Problém je na světě. Kdo získá více příznivců? Kdo vymyslí lepší titulek? Kdo bude mít lepší gesta a vystupování? Kdo s koho?

Není tak těžké uhodnout, kdo nakonec souboj vyhrál, ale určitě vás překvapí, jakou taktiku vítěz zvolil. Můžeme si z něho vzít příklad, ale každý jen na vlastní nebezpečí!

Přidat komentář