Novináři v popklutuře: Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

Tato rodinná komedie z roku 2004 od režiséra Raja Gosnella se chlubila oblíbeností u dětského publika. Navazuje totiž na úspěšný seriál s názvem Co nového Scooby Doo?, který mohly děti potkávat na televizních obrazovkách tři roky a dočkal se mnoha předělávek a opakovaní. Přesahy seriálu můžeme vidět i do dnešní doby, protože kdo by neměl rád Scoobyho?

Ve filmu se objevují Záhady s.r.o u dalšího případu, který je tentokrát ještě složitější než ty minulé. Maskovaný mizera se tentokrát pokusí zničit městečko Coolsvile. Nebezpečným strojem oživuje příšery z minulých, již vyřešených případů Záhad s.r.o. Mladí detektivové se tak setkávají tváří v tvář svým dávným nepřátelům a velké výzvě tuto záhadu vyřešit.

Detektivové vs. Média?

Alicia Silverstone zde hraje moderátorku Heather Jesper Howeovou z pořadu Výkvět Coolsvillu. S detektivy se poprvé setkává před vchodem do muzea záhad, které se otevírá na počest úspěšně vyřešených případů. Moderátorka Heather se projevuje typickými znaky vlezlého žurnalisty. Doprovází detektivy na každém kroku a nezajímá ji jejich nechuť odpovídat. Dělá vše pro to, aby získala svou odpověď a tu nejlepší reportáž, kterou může mít. Sledující každý krok Záhad s.r.o má přehled o tom, co se zrovna děje. Ví tak, jak daleko jsou v pátrání, jaký bude jejich další krok a co přesně chystají. Toto vše ji dává velkou výhodu, na konci snímku se totiž odhalí, že ona je maskovaný mizera.

Prostřednictvím médií, pak dokáže manipulovat s veřejným míněním nejen pomocí střihů reportáží. V jedné části dokonce apeluje na city publika o vydání detektivů padouchovi, což vyvolá hon na skupinu. Podaří se jí tak proti mladým detektivům obrátit nejen obyvatelé města, ale i veškerá média ve městě. Dopadnout moderátorku Heather však není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Komplice jí totiž dělá kameraman Ted. Toto spojení je dělá nepřemožitelnou dvojicí, protože tak může být maskovaný mizera na dvou místech zároveň.

Přidat komentář