Stanou se nováčci křišťáloví?

Třináctý ročník internetové ankety Křišťálové lupy právě probíhá a my známe nominované projekty. Soutěží se v patnácti kategoriích, o kterých rozhoduje veřejnost, či odborná porota. Letošní ročník přidal novou kategorii – Online video a nové projekty, které se urodily na českém internetu.

V kategorii Projekty roku, která oceňuje společenské trendy a novinky, které se objeví každým rokem, je nominovaná hra Kingdom Come: Deliverance či satiristický pořad Branky Body Kokoti.

Uskupení Milion chvilek pro demokracii se nominovalo v kategorii Veřejně prospěšná služba, což je cena České televize. „Jsme samozřejmě potěšeni – zejména tou kategorií a v jaké společnosti jsme se ocitli. Jinak moc nedoufáme, že vyhrajeme. Kdyby ano, bylo by to milé, ale na cenách si nezakládáme,“ vyjádřila se Eva Lee k nominaci.

Nominace plínek i rozchodových konverzací

Různí lidé z prostředí českého Twitteru se sešli na blogu Suri-nam.cz a vyšla z toho nominace v Marketingové inspiraci. „Když jsem se to dozvěděla, tak jsem prostě šla na web Lupy, projela, kdo je proti nám, a to je tak vše,“ říká Zrzka od vedle, která píše o svém životě mladé dámy. Další inspirací, tentokrát obsahovou, se porota shodla, že je kreativní duo Ester a Josefina. „Naše reakce byla překvapená a radostná! Velice nás to potěšilo,“  okomentovaly nominaci. Ester s Josefínou přidávají na sociální sítě různé rozchodové konverzace párů.

Dalším zajímavým projektem jsou Kolorky.cz, dětské pleny, které jsou designové a ekologické. „Budu zcela upřímná, o nominaci jsem se dozvěděla na konferenci, kolem mě sedělo xx lidí a mně se spustily slzy. Tak mě to dojalo,“ svěřila se Jana Chladová, která tento projekt založila. „Je to odměna za kus práce a kus srdce, které jsem do projektu vložila. Velmi si nominace vážím a je pro mě čest se ucházet o Křišťálovou lupu. Myslím, že nominace v rozvoji podnikání pomůže,“ uzavřela Chladová.

Křišťálová lupa každoročně oceňuje nejoblíbenější a nejzajímavější projekty na českém internetu. Pořádá ji web Lupa a letošní ročník bude již třináctý. Lupa dává šanci novým projektům, ale i těm zaběhlým, například Idnes.cz či Heureka.cz. O některých kategoriích rozhoduje široká veřejnost, zbylé kategorie vyhodnocuje odborná porota složená z významných osobností v oboru.

Hlasovat lze zde, v každé kategorii pro jeden projekt.

Přidat komentář