Novinář v popkultuře: The Carrie Diaries

Seriál pro všechny, co milují Sex ve městě. Píše se rok 1984 a Carrie Bradshaw (AnnaSophia Robb) studuje poslední ročník střední školy. Víc ji ale zajímají první lásky, radosti a strasti. A hlavně naplnění největšího snu – stát se uznávanou novinářkou a spisovatelkou na Manhattanu.

Díky právnické stáži, které se jí nabídne, se sen pomalu stává skutečností. Carrie tak poprvé začíná poznávat krásy Manhattanu, ale chtěla by dělat něco jiného než vařit kávu. Příležitost k tomu dostane, jakmile potká Larissu, stylovou a bezprostřední editorku módního časopisu Interview. Ta stojí v centru jedinečné newyorské kultury osmdesátých let a potkává se se zajímavými osobnostmi. Carrie je Larissou naprosto okouzlená, a to především ve chvíli, kdy je jí nabídnuta profese snů – pracovat v časopise Interview.

Carrie tak začala dělat to, po čem dlouhé roky toužila. Z počátku začíná psát pouze titulky k cizím článkům, poté i samotné vlastní texty. Setkává se s uznávanými osobnostmi módního a designového průmyslu, kterým je v té době například Andy Warhol. Kromě práce v Interview si píše vlastní deník – od toho je odvozený název seriálu. Právě ze svých zápisků a poznatků později vznikne vlastní kniha, o které je ale zmínka až v Sexu ve městě, který na Carries Diaries navazuje.

Seriál má pouze dvě série po třinácti dílech a končí těžkým rozhodováním, kdy Carrie volí mezi nástupem na vysokou školu, nebo pokračováním ve vysněném časopise. Přesvědčte se sami, jak se rozhodne.

Přidat komentář