Další změna v Českém rozhlase: Vltava bude mít nového šéfredaktora

Český-rozhlas-VltavaZ vedení stanice Vltava odejde k 30. červnu její šéfredaktor Lukáš Hurník. Český rozhlas (ČRo) na jeho místo vypíše otevřené výběrové řízení. Hurník však z Českého rozhlasu nezmizí, bude působit na pozici šéfproducenta hudební tvorby.

„Postavení kulturní rozhlasové stanice se v dnešním světě mění a po příchodu nového vedení programu Českého rozhlasu se proměnil i názor na její budoucí podobu. Proto jsem přijal jinou pozici v ČRo, blízkou mému hudebnímu zaměření,“ uvedl jeden z možných důvodů odstoupení dosluhující šéfredaktor stanice Lukáš Hurník.

„Lukáši Hurníkovi bych chtěl poděkovat za jeho dlouholetou práci v čele Vltavy. Jsem rád, že přijal nabídku pracovat na místě šéfproducenta hudební tvorby a že Český rozhlas bude moci nadále využívat jeho zkušeností,“ vyjádřil svou vděčnost generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Lukáš Hurník pracuje v ČRo od roku 1991. V začátcích působil na pozici hudebního publicisty a populizátora v Redakci vážné hudby. Tu následně vedl jako její vedoucí, než přešel na pozici hudebního dramaturga Vltavy. Od roku 2001 zastává pozici šéfredaktora Vltavy a v roce 2005 pomáhal založit první českou digitální stanici D-dur. Kromě pasivní hudební kariéry má i aktivní. Je skladatelem, dirigentem, moderátorem koncertů i televizních pořadů o hudbě.

Český rozhlas Vltava, dříve Český rozhlas 3 – Vltava, je celoplošná veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu se zaměřením na kulturu. Na Vltavě můžeme naladit pořady soustředěné na vážnou a jazzovou hudbu, které doplňují pořady soustředěné na world music a současnou alternativní scénu. Kromě samotné Vltavy se její tým soustředí na dvě specializované hudební stanice Českého rozhlasu. ČRo D-dur vysílá výhradně klasickou hudbu. ČRo Jazz se zaměřuje na evropskou jazzovou produkci, ale nevyhýbá se ani americké klasice.

 

 

 

Přidat komentář