Novinář v popkultuře: 27 šatů

27 dressesFilm 27 šatů je přesně tím typickým americkým filmem, který má zapůsobit na romantickou stránku osobnosti. Věčná družička Jane v podání Katherine Heigl pomáhá všem svým kamarádkám na jejích svatbách, ovšem sama sobě dokonalého ženicha najít nedokáže, respektive je zcela beznadějně zamilovaná do svého šéfa. Důležitou postavu v tomto filmu však hraje novinář Kevin, který v Jane spatří svého sólokapra a začne o ní psát článek, kterým by rád prorazil a začal dělat něco více seriózního. 

Kevin v podání Jamese Marsdena pracuje v New York Journal a přestože je nenapravitelný cynik, u čtenářek má se svojí rubrikou o o svatbách velký úspěch, který ho ale nenaplňuje. Únik z referování o svatebních dortech a hrdličkách se mu naskytne, kdy najde v taxíku zapomenutý Janin deník.

První verze článku vyjde i přesto, že s tím Kevin nesouhlasí, protože se v něm ozve jistá morálnost a přijde mu neférový způsob, jakým svůj text napsal. Článek je však doplněný obrázky družičkovských šatů ze všech možných svateb a díky nic se samozřejmě skvěle prodává, protože lidé v dnešní době takové články číst chtějí a šéfredaktorka tak odmítne ho stáhnout. Dochází ke konfrontaci „Kevina na papíře“ a „Kevina v reálném životě“.

Film tak na pozadí svého romantického odéru ukazuje novináře, který se snaží už nějaký čas dostat pořádnou příležitost, a když je před něj postavená „profesionální“ družička, hodlá toho využít. Na druhou stranu scénář nevynechal ani vznikající vztah mezi Kevin a Jane, což ho staví na rozcestí.

Film 27 šatů na ČSFD.

Přidat komentář