26. říjen 1981 – narození Vlastimila Vláška

Český fotbalový expert, moderátor, reportér a sportovní komentátor České televize Vlastimil Vlášek slaví 40. narozeniny. 

Vlastimil Vlášek vystudoval Fakultu sociálních věd (FSV) Univerzity Karlovy, kde získal bakalářský titul v oboru žurnalistika. Dále pokračoval ve studiu na magisterském oboru Mediální studia také na FSV. Díky stáži během studia na univerzitě se dostal později do České televize, kde se již od roku 2002 věnuje komentování fotbalových zápasů, anebo jejich sestřihům.

Ve fotbalovém světě je považovaný za odborníka v posuzování ofsajdů. Fotbalu se věnoval výkonnostně odmala. Sám je i velkým fanouškem fotbalového klubu Bohemians. Komentoval pořad s názvem Branky, body, vteřiny, kde dělal krátké reportáže. Dokonce měl příležitost komentovat sestřihy slavné Ligy mistrů a přímý přenos například Gambrinus Ligy anebo II. ligy.

Vedle komentátorství a moderování jsou jeho koníčkem také vlaky. V letech 2008 až 2010 vydal celkově pět titulů v knižní sérii Jízdní řády aneb vlakem se vydat vášnivě výletit s voličem Věcí veřejných Vlastimil Vláškem. Všechny knihy vydal pod pseudonymem Vlastimil Vláček

Přidat komentář