CNN Prima NEWS slaví narozeniny a chystá novinky

Před rokem odstartovala FTV Prima svůj zpravodajský projekt ve spolupráci s americkou CNN. Největší úspěch sklidily zavedené formáty.

Za první rok vysílání se mezi nejúspěšnější pořady zařadila politicko-diskusní Partie Terezie Tománkové a Hlavní zprávy. Ty si na obrazovkách Primy a CNN Prima NEWS si denně nenechá až 881 tisíc lidí. Naopak diváky příliš neoslovil Silný hlas Markéty Fialové nebo diskusní pořad novinářky Christiane Amanpour. Největšího úspěchu dosáhl web CNNPrima.cz, který za letošní březen navštívilo 3,76 milionů čtenářů. Řadí se tak mezi čtyři nejčtenější zpravodajské portály u nás.

„V prvé řadě bych chtěl poděkovat celému týmu zpravodajství za pracovní nasazení, vůli a trpělivost. CNN Prima NEWS bude jako zpravodajská platforma s širokým záběrem pokračovat v prohlubování integrace televizní a online redakce, posilovat osobitost a názorovou pestrost svého zpravodajského obsahu a spolu s celostátními tématy pro širokou veřejnost se také ještě více rozkročí do regionů napříč Českou republikou,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky Pavel Štrunc.

CNN Prima NEWS pro své diváky připravila řadu novinek. Publicistický pořad 360° bude o hodinu delší a v průběhu tohoto měsíce se rozroste o nového moderátora. Pavlínu Wolfovou doplní šéfredaktor webu Info.cz Michal Půr. V pořadu, který analyzuje nejdůležitější události dne, se budou střídat. Do týmu Hlavních zpráv přibude Roman Pistorius, který nastupuje na pozici editora. Aktuální informace bude v kontinuálním vysílání přinášet i nová reportérka Dominika Janochová, která předtím působila na Nově.

Televize k prvnímu výročí svého zpravodajského projektu spustila také komunikační kampaň. Minutový spot, který se na obrazovkách Primy objevuje, se zaměřuje na to, čím žila celý rok naše země. Přední tváře CNN Prima NEWS v něm vyjadřují dík těm, kteří byli zasaženi pandemií koronaviru. Kampaň doplňuje speciální tištěný magazín, který připomene uplynulý rok z pohledu tváří zpravodajství, klíčových pořadů či rozhovorů s osobnostmi.

Přidat komentář