Nova připravuje nové pořady a chystá novinky pro Voyo

Televize Nova se chystá na podzim zařadit do vysílání pět nových pořadů. Kromě těchto novinek se majitel Novy rozhodl investovat do rozvoje digitálního vysílání a připravuje restart pro videoportál Voyo. Do pěti let chce mít Voyo milion uživatelů.

Na podzim Nova uvede seriál Pan profesor, kde si hlavní roli zahraje Vojtěch Dyk. Děj je zasazený do prostředí gymnázia. Další čtyři novinky jsou reality show. Jedná se o vědomostní show Na lovu, show s českými kuchaři, seznamovací reality show Love Island a nový pořad s Leošem Marešem. O všech pořadech informovala Silvia Majeská, která vede nový programový tým. 

Central European Media Enterprises (CME), majitel televizní skupiny Nova, se zaměřuje na placené služby a digitální média. Chce více rozjet placený videoportál Voyo a tvořit na něj vlastní obsah. „Naším cílem je stát se zábavní digitální mediální společností, která vyvíjí, produkuje a distribuuje původní lokální obsah svému publiku kdykoli, kdekoli a jakkoli si zvolí. Na českém trhu chceme být jedničkou v nelineární nabídce placeného lokálního obsahu,“ uvedl nový generální ředitel CME Didier Stoessel. Každý rok chtějí prostřednictvím Voyo uživatelům nabídnout dvacet nových formátů. Právě show Love Island se jako první objeví na Voyo a až poté bude vysílána v televizi. 

Nabídka na Voyo nebude jen lokální, ale zahraniční. CME  má v plánu nakupovat obsah od BBC, ITV, Endeavor, Viaplay, ZDF a StudioCanal+. „Nebudeme nakupovat céčkové a déčkové pořady, ale áčkové a béčkové,“ řekl Stoessel. Kromě klasických komedií, detektivek, thrillerů a skutečných příběhů se zaměří i na sport a pořady pro děti. 

Přidat komentář