Co média v týdnu 15/2021 dala

Uběhl další týden a my vám přinášíme přehled jeho událostí očima našich oblíbených týdeníků. Největší a nejsmutnější zprávou za poslední dny byla bezesporu smrt prince Philipa, která zasáhla celý svět a stále se o ní nepřestalo psát. O čem jiném si můžeme aktuálně přečíst?

Nejvíce se princi věnoval týdeník Reflex. Musíte se k němu sice prolistovat, ale za odměnu pak získáte pohled do jeho nelehkého dětství a mládí, prozkoumáte rodinnou historii, jeho působení v námořnictvu nebo detaily jeho seznámení a života s budoucí královnou Alžbětou – co vše musel změnit, aby si ji mohl vzít, nebo jak vnímal svou funkci “pouhého” manžela panovnice. Nechybí ani ohlédnutí za jeho známým smyslem pro humor a připomenutí těch nejznámějších výroků.

První stupně základních škol se otevřely, do školky mohou předškoláci. Tato uvolnění s sebou ale nesou velké strašáky – především ono neslavné pravidelné testování dětí. Reflex vám poví, jak to školy zvládají a co považují za nejproblematičtější.

Rasismus ve fotbale? 

Právě to je velké téma aktuálního vydání týdeníku Respekt. Řeší se zde nejen výrok jednoho ze slávistů Kúdely, který údajně rasisticky urazil soupeře Kamara, ale také další podobné případy z nedávné historie, ze kterých náš fotbal nevychází zrovna dvakrát slavně. 

Pandemie mění ekonomiku po celém světě. Jak se se změnami vypořádávají vlády v Česku a v USA? Někde se mění daně, někde ministři. Které řešení je šťastnější a může nám tato doba přinést i něco užitečného? Dozvíte se v Respektu.

Vlasta a kosmonautky

Roku 1963 odletěla do kosmu první žena. Pak nastala téměř dvacetiletá pauza, než jí mohla napodobit další. Proč? Jak úspěšné byly první lety a jak se vyvíjela rovnost žen v tomto odvětví?

Jestli ještě máte doma prázdné skořápky z Velikonoc, nezoufejte! Vlasta vám poradí, co s nimi. Ať už preferujete věnec na dveře, nebo třeba originální mini květináč, určitě najdete to pravé.

Jak se stát tváří Gucci nebo režisérem úspěšného seriálu poradí Bára Fialová a Biser Arichtev, nesmí chybět jarní outfity a rady k (ne) hledání vztahů.


Přidat komentář