13. dubna 1992 – první odvysílání pořadu Černé ovce

Dnes je tomu 29 let, co se na televizních obrazovkách odvysílala první epizoda Černých ovcí. Investigativní pořad České televize mohou věrní diváci znát ještě pod původním názvem Černé ovce, sem tam bílá. Dnes už nese nové jméno a má i nového dramaturga, problémy lidí jsou ale stále stejné.

„Denně nám diváci posílají kolem dvaceti až třiceti námětů na reportáže. Přes veškerou osvětu si většina z nich stále stěžuje, že naletěla na předváděcí akci, výrazně jsou zastoupeny také stížnosti na zamítání reklamací vadného zboží. Poměrně časté jsou i stížnosti na pojišťovny, v jejichž pojistných podmínkách bývá velké množství výluk,“ svěřil se Jan Chaloupecký pro ČT24, který se stal dramaturgem Černých ovcí po dvou letech vysílání a je jím dodnes.
Pořad, který symbolizuje právo a spravedlnost, vysílá reportáže vytvořené z námětů od diváku. Nabízí ale také různé rubriky jako například:

Test : odborníci na danou věc, nebo potravinu zkoušejí a vyhodnocují jednotlivé produkty
Vyzkoušeli jsme za Vás : porovnávání věcí s konkurenčními produkty z Česka, nebo sousedního Německa. Jak se liší kvalita produktů a služeb v závislosti na prostředí koupě
Poradna : divácké dotazy zodpovídané odborníky na danou problematiku

Černé ovce a jejich tisícovky odvysílaných reportáží pomohly už spousty lidem. Často stačí ale jen strach z televize a veřejné potupy. „Když se protistrana dozví, že se tomu chceme věnovat, najednou je vše vyřešené během pěti minut,“ uvedl Chaloupecký pro ČT24.

Co k Černým ovcím neodmyslitelně patří, je jejich hlavní tvář, moderátorka Iveta Fialová. Ta se na pořadu podílí již od roku 2000. Další známou tváří byl také moderátor Vlado Štancel, který ale v listopadu roku 2016 náhle zemřel. Od té doby provází pořad ,vysílaný od pondělí do čtvrtku, Fialová sama. Černé ovce tu budou pro diváky i v den narozenin jako vždy v 17:40.



Přidat komentář