Časopis Mladý svět bude v prodeji od příštího týdne

Vydavatelství A 11 obnovuje legendární časopis Nový svět. Čtenáři se mohou těšit na atraktivní rozhovory, reportáže, kulturní a společenský přehled a nebude chybět ani zábava. Bonusem pak bude týdenní televizní program.

Mladý svět zavítá na stánky již 18. února a bude vycházet pravidelně každý čtvrtek. Šéfovat mu bude Jan Januš z Info.cz. Vydavatelství zatím časopis plánuje tisknout v nákladu 45 tisíc kusů. Už koncem ledna představilo nulté číslo, na které se snažilo nalákat budoucí čtenáře. Tahákem byla tematická příloha zaměřená na tradiční české a slovenské značky.

Ochranovou známku Mladého světa koupilo vydavatelství podnikatele Aleše Zavorala v listopadu loňského roku od mediálního domu Empresa Media. Zavoral si od obnovení známého titulu slibuje posílení pozice na trhu.

Týdeník vznikl v roce 1959 a záhy se stal jedním z nejpopulárnějších československých časopisů. Pyšnil se rozhovory s významnými zahraničními umělci, obsáhlými fotoreportážemi nebo anketou Zlatý slavík. Později se stal oficiálním časopisem Socialistického svazu mládeže. Po revoluci změnil časopis několik majitelů. Svého konce se dočkal v květnu roku 2005, kdy byl kvůli klesajícímu zájmu čtenářů sloučen s časopisem Instinkt.

Přidat komentář