10. února 2006 – Zahájení vysílání ČT Sport

ČT Sport slaví narozeniny. Před 15. lety spustila Česká televize nový kanál specializující se jen na sport. Vysílání se v tu dobu soustředilo výhradně na Olympijské hry, které tehdy probíhaly.

Přenosy ze zimních olympijských her v Turínu a program od 9 hodin do půlnoci, to vše nabízela právě zrozená televizní stanice ČT4 Sport. Prioritou byli od vzniku kanálu čeští sportovci, české týmy a české sportovní akce, jak je tomu i doposud. Po skončení olympijských her dosavadní program nahradily přímé přenosy z vrcholových soutěží a velkých sportovních událostí. I ty jsou ale divácky velice oblíbené. “ Nejsledovanější jsou utkání Ligy mistrů, Extraligy hokeje, Gambrinus ligy. Velkou sledovanost měl biatlon, lyžařské závody, Euroliga basketu, volejbalové poháry atd. Ale my jsme spokojeni i se sledovaností sportů jako šachy, široká paleta dostihů, nohejbal, hokejbal,“ vyjádřil se šéfredaktor redakce sport Otakar Černý k tehdejším prvnímu odvysílanému roku ČT4 Sport.

Dnes už diváci na obrazovkách ČT4 Sport nenajdou. V říjnu roku 2008 dostala televizní stanice nové jméno ČT4 a o 4 roky později se kanál přejmenoval na nynější ČT Sport. Téhož roku stanice také spustila druhý kanál České televize vysílající v HD kvalitě, a to ČT Sport HD.

Stejně jako každý jiný den, tak i na svoje narozeniny chystá ČT Sport pro svoje diváky pestrý program, ve kterém nebude chybět Mistrovství světa v alpském lyžování, nebo biatlon.

Přidat komentář