12. března 1982 – Narodila se sportovní komentátorka Barbora Černošková

Bývalá sportovkyně a moderátorka pořadu České televize Branky, Body, Vteřiny letos oslaví 37 let. Rodačka z Brna reprezentovala Českou republiku (ČR) v synchronizovaném plavání a celkem třináctkrát se stala mistryní ČR. Po zdárném ukončení vysoké školy se dala na dráhu sportovní novinářky. Od roku 2003 pracovala jako redaktorka v České televizi (ČT). Zprvu působila na pracovišti v Brně, od roku 2007  působila ve sportovní redakci ČT v Praze. 

Když se stala moderátorkou, před kamerou ji obvykle přepadávala tréma a nervozita (jak uvádí v rozhovoru pro Ona dnes), ale vypracovala se až na jednu z nejlepších sportovních komentátorek v ČR. V roce 2014 se jí v kariéře sportovní komentátorky poštěstilo. Stala se první ženou, která moderovala Olympijské hry (OH), a to konkrétně Zimní OH v Soči, společně se svým kolegou Jaromírem Bosákem. Když OH probíhaly v plném proudu, uváděla informační pořad Studio Soči, kde podávala informace o úspěších českých sportovců.

Mimo sport se také objevila v pořadu Zprávičky, jako moderátorka mini-parlamentu. Dále se objevila jako moderátorka televizního magazínu Timeout na televizní stanici ČT24. Přitom se stále věnovala své kariéře sportovní redaktorky. Ve věku třicet dva let opustila svou práci a odešla na mateřskou dovolenou, nyní má tři děti. V dotazníku ČT uvedla, že kariéra ve sportovní redakci a možnost moderovat Branky, Body, Vteřiny je jejím největším úspěchem a vrcholem její životní kariéry.

Bylo těžké prosadit se jako sportovní moderátorka v mužských redakcích? Barbora Černošková odpovídala pro Mediator1.

 

Přidat komentář