20. listopadu 2015 – zahájení vysílání Prima Max

Dnes je to přesně pět let, co společnost FTV Prima odstartovala vysílání stanice Prima Max. Divákům první večer nabídla film Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Večerní přenos sledovalo 135 tisíc diváků.

Prima Max byla v pořadí pátým spuštěným televizním programem FTV Prima. Cílí hlavně na věkovou skupinu 25 – 45 let a na rodiny s dětmi. Prima Max vysílá primárně filmy, zahraniční i české. To, jaký žánr filmu se odvysílá záleží i na daném dni, protože každý večer na této stanici se nese v jiném duchu. Pondělky jsou oddychové, úterky akční, středy pro náročné, čtvrtky české, pátky klasické a o víkendech je to všehochuť.

Letos v říjnu program zaznamenal rekordní sledovanost od svého spuštění. V hlavním vysílacím čase sledovalo FTV Prima 3,75% diváků. Zatím nejúspěšnějším filmem roku 2020 se stal Quantum of Solance.

Na oslavu svých pátých narozenin si Prima Max připravila pro své diváky pět filmových premiér. Oslava začala už 11. listopadu psychologickým thrillerem Všichni to vědí. Včera proběhla premiéra filmu Zlo s lidskou tváří a v neděli 22. listopadu je na programu fantasy Volání netvora: Příběh života. Milovníky historie potěší premiéra Ztratili jsme Stalina 26. listopadu. A oslava vygraduje životopisným filmem Tesla v neděli 29. listopadu.

Prima Max má online archiv, kde divák nalezne spoustu filmů všech žánrů.

Přidat komentář