Titulní strany deníku Sport patří především jednomu sportu. Zn. Souvislost s majitelem čistě náhodná

Na světě existuje řada různých sportovních odvětví od šachů přes motorismus až po míčové hry. Jediným sportovním deníkem na českém trhu je deník Sport. Titulní strana jednotlivého vydání deníku se věnuje nejčastěji jednomu tématu. Tak jak je to s tím českým hokejovým národem?

Analýza titulních stran novin v období od 23. srpna, kdy skončily letní olympijské hry, až do posledního listopadového čísla, mluví jasně. Za toto období vyšlo 97 kusů deníku Sport, ve kterých se hlavním tématem staly jen čtyři sporty.

sport0Myslíte si, že českým národním sportem číslo jedna je lední hokej? Redakce Sportu je zřejmě proti a téma hokeje zařadila na první stranu pouze jedenáctkrát. Tenisové úspěchy Karolíny Plíškové a celého fedcupového týmu se objevily na titulní straně pětkrát. Jednou patřila pozornost zesnulé gymnastické legendě Věře Čáslavské. Sportem, kterému nejčastěji patří titulní strana je fotbal. Celkem jednaosmdesátkrát upřednostnila redakce Sportu fotbal před ostatními sporty.

 

 

sport1Není tajemstvím, že klíčovou postavou mediálního domu Czech News Center, který vydává deník Sport, je majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský. Může to mít nějaký vliv na tvorbu titulních stran sportovních novin? Opravdu Sparta dostává nejvíce prostoru, ale v těsném závěsu je Slavia a Plzeň. Jen tyto tři kluby dohromady deník Sport zmínil na titulní straně hned čtyřiašedesátkrát. Proč stejné pozornosti nedostává například překvapení první fotbalové ligy moravský Zlín?

 

Přidat komentář