Radio Wave má novou mobilní aplikaci

wave aplikaceStanice Českého rozhlasu (ČRo) pro mladé posluchače Radio Wave, má novou mobilní aplikaci v operačních systémech Android a iOS (mobilní operační systém). Příznivci této stanice tak mohou nově prostřednictvím svých mobilních telefonů například poslouchat živé vysílání, sledovat videostream z vysílacího studia, stahovat pořady nebo číst novinky. Aplikace je zdarma ke stažení v online obchodech App Store a Google Play nebo na internetové adrese mobil.rozhlas.cz spolu s ostatními aplikacemi ČRo.

Český rozhlas aplikaci vyvinul ve spolupráci se společností Flow Media. Její předností je jednoduché ovládání a nejširší škála služeb ze všech mobilních aplikací svého druhu na českém trhu.  „Nové aplikace pro Radio Wave jsme vybavili moderními doprovodnými službami, kterými multimedializujeme rozhlasový program na webu i v digitálním rozhlasovém vysílání DAB+,“ uvedl ředitel nových médií ČRo Alexandr Pícha.

Aplikace nabízí mnoho užitečných funkcí, mezi které mimo jiné patří přehrávání ve vysoké či datově úsporné kvalitě. K dispozici je také například jméno poslouchaného pořadu, interpreta a název písničky nebo program stanice na aktuální a nadcházející den. Uživatelé jistě ocení i možnost sledování novinek, recenzí a článků Radia Wave. Nastavit lze i čas vypnutí aplikace.

„V nové aplikaci můžete sledovat moderátory Radia Wave a hosty ve studiu, v audioarchivu si poslechnete nebo nahrajete na později váš oblíbený pořad, notifikace vás upozorní na pořad, který jste si zvolili v programu a v aplikaci můžete také nahrát a poslat ‚audiovzkaz‘ Radiu Wave. V krátké době plánujeme spustit podobné aplikace také pro další stanice Českého rozhlasu,“ dodal Alexandr Pícha.

Přidat komentář