Pozvánka: Přijďte se podívat na přednášky Novinářského fóra 2023

V Praze se uskuteční další ročník Novinářského fóra pořádaný Nadačním fondem nezávislé žurnalistiky. Na přednášky v rámci této akce můžete přijít do kina Přítomnost, kde vystoupí známé novinářské tváře, jako Jan Bělíček. K vidění bude pět žurnalistických přednášek, které si po registraci můžete zhlédnout i online.

Šestý ročník Novinářského fóra se koná ve středu 3. května v pražském kině Přítomnost. Stejně jako minulý rok, i letos se návštěvníci můžou těšit na spoustu zajímavých přednášek, na které stojí za to se podívat. Mezi přednášejícími se představí nejen osobnosti z řad novinářů, jako je například Jan Bělíček, šéfredaktor deníku Alarm, ale také profesoři z vysokých škol. Z jejich zástupců zde vystoupí například Tereza Hotová nebo Jan Motal, kteří pracují na Katedře mediálních studií a žurnalistiky FSS MU, CEMETIK.

Začátek programu je naplánovaný na 9:30, kdy se uskuteční první přednáška. Ta se bude tématicky týkat české žurnalistiky v období pandemie, parlamentních voleb a války. Další bod programu, který se na akci objeví a neměli byste ho minout, je přednáška s názvem „Média ve válce a před ní. Novináři na Ukrajině a v Rusku”. V ní bude divákům představeno, jak v dnešní době funguje žurnalistika na Ukrajině i v Rusku, a jaká je práce novináře v exilu. Mluvit o své zkušenosti bude Soňa Koškinová, šéfredaktorka internetového média Levyj bereh.

Na fóru bude k vidění celkem pět přednášek, které budou zaměřeny výhradně na žurnalistická témata. Program následně skončí v 16:30. Akce je primárně určená pro ty, kteří pracují nebo studují v novinářském prostředí, ale přístupná je samozřejmě i široké veřejnosti. Hlavním cílem Novinářského fóra je sdílení informací, zkušeností a přístupů.

K návštěvě akce je potřeba se předem přihlásit na stránkách https://www.nfnz.cz/novinarske-forum-2023/. Pokud byste se nemohli přednášek zúčastnit osobně, je možné se registrovat na online přenos z konference na stejném odkaze. Bez příhlášení na těchto stránkách se nebude možné akce zúčastnit.

Přidat komentář