Česká televize představuje novou soutěž ‚Reportéři na startu‘

V rámci sedmdesátiletého výročí vzniku České televize (ČT) se rozhodla Akademie ČT24 s ČT edu uspořádat soutěž pro mladé novinářské talenty. Na ty nejlepší čeká možnost zavítat do zákulisí zpravodajství ČT a setkat se s těmi největšími profesionály v oboru.

Dobrých reportérů není nikdy dost. A proto se Česká televize rozhodla uspořádat projekt, který přiláká mladé tváře. Těm nejlepším nejenže ukáže cestu, kudy se do budoucna vydat, ale taky jim dá příležitost podívat se přímo do zákulisí zpravodajství ČT.

Štáb ČT na stránkách připravil ještě osmidílný pořad, ve kterém se věnuje jednotlivým novinářským profesím. V něm není jen poukázáno na náplň práce každého z nich, ale také na její důležitost. Jako diváci mnohdy vidíme zpravodajství zkresleně a nevnímáme všechnu tu práci, která za tím stojí. Práce je totiž založena na dobře synchronizovaném týmu. Protože když máte kvalitního moderátora, ale divákovi nemáte co předat, tak je to celkem k ničemu.

Co všechno je zapotřebí?

  • Zajistěte tým. Poptejte se spolužáků a dejte dohromady minimálně tříčlennou skupinku lidí. Maximální počet stanoven není. Nezapomeňte, že zpravodajství je skupinová práce. A dobře fungující tým je pro to alfou a omegou.
  • Vyberte si, co je vám blízké. Můžete zpracovat například významnou osobnost, historickou událost či zajímavost z vašeho města a okolí.
  • Natočte zpravodajskou reportáž, kdy její maximální délka je stanovena na 3 minuty. Pro inspiraci využijte rozhovory s osobnostmi, které najdete na webu ČT.
  • Až budete mít hotovo, její finální podobu nejpozději do konce letošního dubna pošlete přes modré tlačítko „Chci poslat reportáž,“ které naleznete zde.

Soutěž probíhá ve třech kategoriích – 2. stupeň ZŠ, SŠ a VŠ.

Pro více informací klikněte zde, nebo napište email na: reporterinastartu@ceskatelevize.cz

Kdo ví. Třeba to bude váš tým, který zaujme a jednou tu novinářskou špičku nahradí.

 

 

 

Přidat komentář