Údajné šíření hoaxů v nejsledovanější americké relaci. Fox News čelí žalobě

Konzervativní kanál Fox News čelí žalobě od společnosti Dominion Voting System. Důvodem je údajné šíření lživé informace o zmanipulování amerických prezidentských voleb v roce 2020. Veřejnost má nyní přístup k soukromé korespondenci z prostředí Foxu, která slouží jako důkaz. Fox News obvinění popírá.

Televizní americký kanál Fox News čeká v polovině dubna soud. Vše odstartovala pomluva, kterou médium podle důkazů úmyslně vypustilo. Společnost Dominion Voting System požaduje 1,6 miliardy dolarů jako odškodnění. Lživou informací mělo dojít k poškození jejich podnikání.

Moderátoři Fox News po volbách roku 2020 odvysílali zprávu o zmanipulování voleb v neprospěch Donalda Trumpa. K tomu mělo dojít, podle televizní stanice, prostřednictvím hlasovacích přístrojů, které firma vyrábí.

Začátkem března byl zveřejněný dokument, který obsahuje korespondenci mezi představiteli Foxu. Texty budou u soudu sloužit jako důkazný materiál na straně Dominion. Jejich obsahem jsou SMS zprávy a emaily moderátorů a vedení Fox News, ve kterých údajně vyjadřují pochybnosti ohledně zmanipulování voleb.

K šíření informace, podle Dominion, vedla obava televize o ztrátu diváků. Obvinění Fox News odmítá. ,,Fox News Media je velice pyšná na své pokrytí voleb z roku 2020, které dosahovalo nejvyšších standardů americké žurnalistiky. Budeme se u soudu aktivně bránit proti této nepodložené žalobě,“ uvedla žalovaná společnost.

Přidat komentář