27. dubna 1976 – narození Leoše Mareše

Moderátor a zpěvák Leoš Mareš slaví letos své čtyřicáté šesté narozeniny. V současné době na něj můžeme narazit na rozhlasové stanici Evropa 2, kde společně s Patrikem Hezuckým moderuje Ranní show.

Už od mládí měl dar slova a uměl ho dobře využít. Začínal v Chebském regionálnímu rádiu, pořadu prásk na TV Nova a v Evropě 2, kde v současné době moderuje Ranní show. Také se z pohledu moderátora podíval do zákulisí Talentmanie, Česko hledá superstar, Big Brother, X factoru nebo Českého slavíka. V roce 2010 se stal i šéfredaktorem bulvárního týdeníku Spy. Marešovo angažmá v tomto týdeníku bylo jen krátkodobé, dokud redakce nesehnala náhradu za tehdejší šéfredaktorku. 

 

DobroDen 

Leoš Mareš i letos dodržel tradici DobroDnu, kterou založil v roce 2015. Tento den připadá vždy na 29. ledna. Hlavní účel akce spočívá v tom, že za každého svého sledujícího posílá jednu korunu vybrané charitativní organizaci či projektu. I přes to, že se Leoš dlouhou dobu snažil instagramu vyhýbat, v letošním roce překročila jeho sledovanost hranici jednoho milionu. Rozhodl se podpořit tímto finančním darem organizaci starající se o předčasně narozené děti. ‚‚Celý rok usiluješ o to, aby byl počet sledujících co nejvyšší, a jednou za rok za to zaplatíš daň. Vnímám to jako daňovou povinnost v pozitivním slova smyslu,’’ řekl Mareš v rozhovoru pro magazín Forbes.

Na své čtyřicáté narozeniny Leoš Mareš poprosil své fanoušky, aby místo dárků přispěli na stránku ‘‘Slavíme velkoryse‘‘, ze které poputují finance na konto organizace Člověk v tísni. Na své letošní narozeniny zřejmě nic velkého v plánu nemá, ale kdo ví, co přinesou následující roky, které se blíží k dalším kulatinám.

 

Hudební kariéra

Nemůžeme také opomenout Leošův pěvecký talent. Nebo jak on sám to spíše nazývá takovým recitováním. Záliba ve velkých huňatých kožichách ho provázela celou jeho pěveckou kariérou a také mu dodala jakousi image. Mezi nejznámější hity patří upravená verze písně Být stále mlád, kterou nazpíval s Karlem Gottem, Tři slova nebo Svalnatec.

Přidat komentář