Tým pod vedením Lenky Kabrhelové chystá nový projekt s názvem 5:59

Autorka jednoho z nejznámějších českých zpravodajských podcastů Lenka Kabrhelová má před sebou další výzvu. Po úspěšné Vinohradské 12, která pravidelně vycházela pod redakcí Českého rozhlasu se tým Kabrhelové přesunul pod křídla Seznam zpráv, kde chystá nový pořad s názvem 5:59.

Vinohradská 12 je už dávno minulostí, začátkem března se tým Lenky Kabrhelové rozloučil s Českým rozhlasem a podepsal smlouvu na tvorbu podcastu u redakce Seznam zpráv. První díl vyjde 11. dubna 2022 na všech streamovacích platformách.

„Ve zpravodajském podcastu 5:59 navážeme na formát, který jsme vyvíjeli uplynulé tři roky. Každý všední den nabídneme ucelený pohled na jedno zpravodajské téma, které hýbe světem kolem nás. V současnosti je víc než kdy jindy zjevné, že k orientaci v často překotném dění potřebujeme souvislosti a kontext. Podcast 5:59 nabídne už za minutu šest ty nejdůležitější informace pro start do nového dne. Dál budeme pracovat s originálním sound designem a experimentovat s možnostmi vyprávění,“ říká Lenka Kabrhelová, která se může pyšnit například cenou Karla Havlíčka Borovského právě za Vinohradskou 12.

Struktura týmu 5:59 bude téměř totožná té, na kterou jsme byli zvyklí u Vinohradské 12. Pozice editorů opět zaujme trojice Pavel Vondra, Matěj Válek a Barbora Sochorová. Jejich prioritou bude zajistit přípravu moderátorů a odpovídají za kvalitu celého dílu. Barbora Sochorová zastává i kromě editorské práce, pozici producentky. Chod sociálních sítí bude mít na starost Dominika Kubištová, která je zároveň i koeditorkou podcastu. Hudební výbava bude pod hlavičkou Martina Hůly, jenž zastává roli hlavního sound designera. Jeho pravou rukou v tvorbě hudebních doplňků každého dílu bude David Kaiser.

Podcast 5:59  v čele s Lenkou Kabrhelovou se tedy 11. dubna oficiálně zapíše do rodiny podcastové tvorby redakce Seznam.cz, kde už dnes figurují jména jako Vlevo dole, Ve vatě nebo České podsvětí.

Přidat komentář