5. dubna 1908 – narození Mary Welsh Hemingway

Americká novinářka a čtvrtá manželka Ernesta Hemingwaye se narodila přesně před 114 lety. Proslavila se především během druhé světové války.

Mary se narodila v roce 1908 v Minnesotě, ale ke své profesi novinářky se dostala až po přestěhování do Chicaga, kde pracovala pro Chicago Daily News a zajistila si tak své první příjmy. Zároveň však stále ještě studovala, když navštěvovala Severozápadní univerzitu.

Mary však chtěla později od své profese větší akčnost. V roce 1930 se přestěhovala do Londýna, kde začala pracovat pro kanadsko-britského vydavatele novin Lorda Beaverbrooka ve společnosti London Daily Express. Ten byl zároveň také významným britským politikem. Po 10 letech úzké spolupráce se Mary v roce 1940 přesunula do konkurenční společnosti Time’s London office. Právě tady se za druhé světové války proslavila články o Hitlerovi, Mussolinim, Eisenhowerovi či Pamele Churchill, nevlastní dceři bývalého britského premiéra.

Jak je již podle příjmení patrné, jednalo se o čtvrtou a zároveň poslední manželku slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye. Seznámili se v roce 1944 a o 2 roky později přišla na řadu svatba. Po svatbě skončila Mary kariéru novinářky a již jen pracovala pro svého muže.

Přidat komentář