Očima ruské propagandy

Válka je hrozná věc, ale osvobozování sousedů už ne. Pomoc je potřebná a když o ni někdo žádá přímo odvedle, nemůžete je jen tak ignorovat. Celý svět nechápe, jak moc se snažíte a jak velkou oběť přinášíte. Západní média z  nějakého důvodu zobou z ruky nějakému komediantovi. Jak moc ruská média vymývají lidem mozky?

Představte si situaci, kdy jste v perfektně fungujícím svazu republik se sousedním státem jménem Ukrajina. Prohlubujete přátelské vztahy, až se stanete kamarády, jak se patří. Ale i přes to všechno se tenhle stát odtrhne a začne si žít samostatně. Hodí Vás přes palubu a čeká, jestli se utopíte. Je to sice největší katastrofa 20. století, ale nějak to překousnete. Jsou to přece pořád sousedé.

Ukrajinci se ale začnou snažit sebrat Vám území. Území, které jste jim v rámci svazu republik darovali jako gesto. Když někomu uvolníte místo v šuplíku, aby si u Vás nechal věci, taky nečekáte, že si šuplík odnese domů. Nikdo by to nečekal, bylo to jen gesto. Ten šuplík Vám pořád patří. Krym byl pořád ruský. A tak jim ho vlastně ani Rusové nemohli vzít, když byl pořád jejich. Jako by nestačilo, že se odtrhli a nechali Rusko na holičkách. Úplně se na ně vykašlali a ještě jsou naštvaní, že si berou vlastní území zpět. Tím začaly sousedské neshody.

I když už toho pokazili opravdu hodně, rozhodnete se to nechat být. Jste pořád dobří sousedé a jediné o co se snažíte, je blaho lidu. Vždycky děláte všechno pro lidi. No ale v tom se začnou Vaši lidi ozývat. Jsou utlačováni a napadáni, protože žijí na ukrajinském území a je jich pouze menšina. Situace se rychle zvrhne, kvůli agresi občanů vedlejšího státu. Korunku tomu nasadí nalezení obrovských masových hrobů dokazující dlouhodobou genocidu ze strany Ukrajiny. Tisíce mrtvých dětí odhalí Vaše velmi důvěryhodná státní tisková agentura. Agrese se zvyšuje. Vaši lidé křičí o pomoc.

Na co chcete čekat? Až tam budou koncentrační tábory? To nemůžete! Spoléhají na Vás. Věří Vám. Je to prostě nevyhnutelné, musíte zakročit. Chcete jen to nejlepší pro lidi.

A tak spustíte speciální vojenskou operaci. Jejím cílem je obrana lidí, kteří jsou už osm let pod tlakem výsměchu a genocidy ze strany kyjevského režimu. Míříte k demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny. Je to náročné a může to způsobit problémy, ale pro ty lidi to prostě musíte udělat.

Snažíte se vyjednat mír, ale požadavky ukrajinského prezidenta jsou naprosto extrémistické. Nemá nejmenší zájem ukončit konflikt kompromisem a nehodlá ustoupit ani o milimetr. Z nějakého důvodu tomu komediantovi ale všichni zobou z ruky. Bouří lidi, budí agresi, podporuje protiruské nálady a manipuluje s celým světem. Média jsou samozřejmě také na jeho straně, protože je mladý a také jim to zvyšuje čtenost. Je to nová osobnost a proto je pro lidi zajímavý.

Západní média zveřejňují naprosto nerelevantní informace a znatelně Ukrajině straní. Jejich jedinou úlohou je objektivně informovat, a ani to nezvládají. Snaží se diskreditovat tvrdou práci ruských státních médií, která neúnavně informují svoje občany o situaci. Nějak se k nim přece informace o dokonalosti Ruska dostat musí.

Žádný ozbrojený konflikt se neobejde bez obětí. Vy jste tohle peklo nerozpoutali, chcete jen klidný život pro lidi, kteří na Vás spoléhají. Rusko nemůže tuto válku zastavit. Nemůže. Víte, že jen chráníte své lidi. Všechno to děláte jen pro dobro lidu, o nic jiného Vám nikdy ani nešlo. Takže z toho nemáme špatný pocit, protože máte dobré úmysly. Tohle bylo potřeba udělat. Jsou to lidé a je naší humanitární povinností je chránit.

Jenomže celý svět je z nějakého důvodu proti Vám. Copak oni nevidí, jak moc se snažíte všem pomoct? DĚLÁTE TO VŠECHNO PRO TY LIDI!

 

Přidat komentář