KOMENTÁŘ: Láska, bizár, drama. Naplnil Love Island všechny své papírové předpoklady?

Přitažlivost, smyslnost, touha, flirt, láska. Nejvíce vzrušující seznamovací show v Česku a na Slovensku. Tak lákaly diváky upoutávky na novou „žhavou“ reality show TV Nova se záběry na plné poprsí a vyrýsovaná mokrá těla. Byla ale celá show jedno velké drama plné zvratů, hádek a absurdních situací, a nebo se naopak jednalo o celkem odpočinkový pořad s přátelskou atmosférou?

Love Island se poprvé na televizních obrazovkách a na streamovací platformě Voyo objevil v půlce září. Za účelem nalezení pravé lásky se vydalo 5 mužů a 5 žen na Kanárské ostrovy a dva měsíce zde hledali spřízněnou duši v luxusní vile. Sestava ve vile se ale postupně lehce obměňovala díky bombshells (šílené slovo označující nově příchozí účastníky). Během celého pobytu chodily obyvatelům vily různé zprávy, některé je zvaly na rande, jiné zase přinášely výzvy.

V praxi to fungovalo tak, že se účastníci mezi sebou párovali, sdíleli spolu postel a plnili společně výzvy. Nově příchozí osoba měla právo si vybrat svoji polovičku jako první, a tím pádem se některé páry občas rozdělily. Většinou ale ve vile noví lidé moc dlouho nevydrželi, protože v rámci soutěže probíhalo i vyřazování. Do celého dění na ostrově byli zapojení i diváci pomocí aplikace, kterou si mohli stáhnout a ovlivnit tak hlasováním celý chod pořadu.

Podle prezentace a úvodních pár dílů se Love Island zdál jako reality show v pravém slova smyslu. Krásné tvářičky a tělíčka pobíhající v plavkách, výzvy plné líbaček, vybírání partnera podle vzhledu, zpomalené záběry na mokré poprsí a břišáky, prostě vše, co pořad sliboval na první dobrou. Jenže po prvotních dílech začal pozvolně sklouzávat Love Island do jiných vod.

Vše se tak nějak uklidnilo. Poměrně rychle se vytvořila stálá sestava párů, které nešlo rozdělit. A že se produkce snažila, jak jen mohla. Místo hádek a přebírání partnerů od nových bombshells jsme ale sledovali klidné a rozumné chování účastníků, kteří toto chvilkové oddělení brali jako zkoušku jejich vztahu. Nedocházelo k žádnému zahýbání, nikdo se nikterak nevhodně neosahával na kamerách a ve vile dokonce neměli ani alkohol, tedy munici pro všechna dramata.

Moje předsudky mi říkaly, že každý, kdo do takové soutěže jde, musí být hloupý. Ani to ale pravda nebyla. Oproti Too Hot Too Handle dokonce věděli, kde je Austrálie! Nikdo nebyl zpovykaný, nepraktický pro život a každý naopak měl své priority, kterých se po celu dobu držel. Všichni se i na celý pořad a jejich následný život „po ostrově“ dívali bez růžových brýlí. Ano, na začátku se sice dva „slabší kousky“ našly, ty ale byly hned v úvodu vyřazeny.

Chvílemi šlo poznat, že se produkce pokouší trochu rozvířit dění ve vile, většinou s nimi ale účastníci moc nespolupracovali. Za vše asi mluví příklad, kdy jako nový bombshell došel do vily bývalý přítel jedné z účastnic, se kterým se nerozešli v dobrém. Každý by asi čekal, kupu slziček, pár rozbitých čelistí (a to hlavně od nastávajícího této účastnice) a v konečné fázi zvrat v podobě obnovení jejich vztahu. Místo toho si to všichni vyříkali, z chlapců se stali kamarádi a nic víc se vlastně nedělo.

I diváci ocenili tuto klidnost pořadu. Všechny už asi přestalo bavit sledovat vypjaté a nafouklé situace, bizarní hádky o slepice a poslouchání hloupých keců naivních princezen. A já, jakožto fanoušek reality shows mohu jen potvrdit, že toto byla doopravdy příjemná změna. Pro mě byl Love Island idylický pořad, který jsem si pustila po dlouhém dni a věděla jsem, že si u něj odpočinu, zasměji se a zlepší se mi nálada.

Přidat komentář