Hlasování Křišťálové lupy 2021 vstupuje do finále

Už jen do prvního listopadu je možné hlasovat v anketě Křišťálová lupa pro ty nejlepší projekty napříč českým internetem. Zapojit se může každý, a to na webových stránkách www.kristalova.lupa.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 25. listopadu v Divadle pod Palmovkou.

Anketa od roku 2006 oceňuje projekty vycházející na českém internetu. Lidé mohou volit v rámci několika kategorií z projektů vybraných po jejich veřejné nominaci. Pro tento rok je například v kategorii Zpravodajství a žurnalistika soutěží celkem jedenáct médií, mezi kterými nechybí A2alarm, Deník N či Investigace.cz. Nominace do kategorie Podcast roku obsadily Vinohradská 12, U kulatého stolu, Insider nebo již zmiňovaný Deník N.

Vedle vítězů vzešlých z veřejného hlasování se vyhlašuje i kategorie, kde jsou nominace i výběr vítěze zcela v rukou odborné poroty. V ní zasedá například Petr Dvořák, ředitel České televize či Jakub Zelenka, redaktor Deníku N.

Minulý rok se mezi vítězi objevilo DVTV v Ceně popularity, v kategorii One(wo)man show vynikl Karel Kovář známý jako Kovy, v kategorii Zpravodajství a publicistika Seznam zprávy. Odborná porota pak ocenila film V síti za obsahovou inspiraci nebo Michala Bláhu jako osobnost roku.

Autorka ilustrace: Anna Koudelková

Přidat komentář