Do českého éteru vstoupila Pohoda

Veřejnoprávní rozhlas se rozrostl o novou stanici. Od začátku října vysílá Český rozhlas Pohoda. Rádio určené nejen pro pamětníky nabízí kombinaci živého vysílání a archivních pořadů.

Posluchači se mohou těšit nejen ze zábavných pořadů, ale i z četby. V programu nechybí rozhovory se zajímavými hosty či magazín zajímavostí z domova i ze světa. Pravidelný zpravodajský servis pak doplňuje předpověď počasí. Svůj hlas stanici propůjčili herci Dana Syslová a Tomáš Töpfer.

Stěžejní částí vysílání Pohody jsou archivní pořady regionálních stanic a Dvojky. „Těším se, že Český rozhlas Pohoda zúročí bohatý archiv Českého rozhlasu. Věřím, že nová stanice bude hezkým dárkem pro naše nejvěrnější posluchače a že si svým programem získá i nové publikum,“ říká generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Pohodovou atmosféru posluchačům naladí hudební hity, které jsou rovněž nedálnou součástí vysílání. Do éteru stanice hraje evergreeny z 50., 60. a 70. let minulého století. Jak ty české, tak i zahraniční.

„Český rozhlas Pohoda je určen zejména pro naše nejstarší a nejvěrnější posluchače vyznávající tradiční hodnoty, kteří tráví většinu času doma. Při poslechu stanice Pohoda by se měli cítit v příjemné společnosti, být v klidu a pohodě, mít dobrou náladu a navodit si hezké životní vzpomínky,“ doplňuje ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu a garant stanice Jan Menger.

Stanici posluchači naladí v síti digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Nabízí jí také mobilní aplikace mujRozhlas či webové stránky Českého rozhlasu. Své místo si stanice našla i v televizní síti České televize.

Přidat komentář