Light: Deštivý den v New Yorku

Příležitost na rozhovor se známým filmovým režisérem z New Yorku nedostává každý, proto, když šanci dostane mladá reportérka školních novin menší americké univerzity Yardle Colledge, jde o velkou věc. První smysluplný úkol, a ještě k tomu na Manhattnu. 

Ashleigh Enright vnímá rozhovor s Rolandem Pollardem jako splněný sen, vždyť jde o romantickou klasiku, která je navíc nedílnou součástí jejího vztahu s přítelem Gatsbym. Winter Memories spolu poprvé viděli na prvním rande. Nesmí se před Pollardem ztrapnit. Nadšená Ashleigh začne spolu s přítelem hned dávat dohromady otázky pro své interview, nutno podotknout, že s nimi přichází spíš Gatsby, než samotná Ashleigh. 

Když o týden později dorazí za Rolandem Pollardem do hotelu v Newyorském SoHo je Ashleigh očividně nervózní, ale nadšená. Po počátečním uznání režisérovy práce se mladá reportérka pokusí zahájit předem připravený rozhovor, karta se ale rychle obrátí a najednou není vůbec jasné kdo zpovídá koho. Ashleina aktivní role je ta tam. Pollard vede svůj rozhovor sám. Svěří se Ashleigh, že s filmem není vůbec spokojen a přemýšlí, že s ním skončí, zároveň ji pozve na promítání spolu s jeho scénáristou Tedem Davidoffem, ze kterého mají vzejít poslední úpravy. 

Když režisér Pollard z promítání nespokojeně uteče začíná pro Ashleigh den v New Yorku, na který jen tak nezapomene. Spolu s Tedem se vydají “Rolyho” hledat a plán, který pro svou přítelkyni vymyslel Gatsby bere za své. Po cestě do studia přistihne Ted svou manželku s milencem. Chycena v nepříjemné situaci, si Ashleigh najednou dělá do notesu poznámky z hádky manželů, z rozhovoru s uznávaným režisérem se z ničeho nic stává bulvární story o manželské nevěře. Když se ohradí, že noviny z Yardley nejsou žádný bulvární plátek a odmítne se hádky dál účastnit, dostane se jí od Tedovy manželky jednoduché odpovědi. “Neexistují žádné noviny, které nejsou tabloid,” řekne. 

Do studia už Ashleigh pokračuje sama. Na Rolanda Pollarda tam sice nenarazí, získá si ale pozornost Francisca Vegy, který, podle slov její spolubydlící, je to nejlepší, co svět potkalo od pilulky po. Od té chvíle si o profesionalitě může Asheigh nechat pouze snít. S Vegou zažívá jakýsi šestihodinový románek a sama se stane předmětem zájmu novinářů, když spolu s hercem skončí na televizních obrazovkách. 

Na párty newyorské smetánky, se znovu setká jak s Rolandem, tak Tedem, kteří jí oba přiznají, že se do ní zamilovali. Ashleigh, která pomalu zapomíná, že přijela psát seriózní článek, končí v apartmánu Vegy, ze kterého po pár minutách utíká do deště pouze ve spodním prádle. Franciscova přítelkyně přijela domů dřív. 

Začínající novinářka se vrací deštěm promočeným New Yorkem zpátky za Gatsbym. Jeho zklamání uklidňuje tím, že nezískala jen rozhovor, ale pořádný příběh, ve kterém se do ní tříkrát zamilovali hned tři velcí muži, pro jednoho byla můzou, pro druhého emocionální oporou a třetího učarovalo její tělo.  

Přidat komentář