Novinář v popkultuře: Kermit the Frog

Za svou kariéru stihl žabák Kermit vyzpovídat pohádkové osobnosti jako Karkulku, Pinocchia nebo Růženku a popsat mnohé aspekty života Sezamové ulice.

Ve svém pořadu Flash News přináší žabí reportér nejžhavější novinky o tom, co zrovna dělají „tři prasátka“, co se stane když budete stát dlouho na mrazu ve sněhu a jaký je první školní den pro Sušenkovou příšeru. Kromě pohádkových novinek Kermit seznamuje diváky také s důležitými událostmi z historie USA jako např. bostonské pití čaje.
Žabák je ve svých vstupech vždy oblečen do košile s kravatou, baloňáku a buřinky. S mikrofonem v ruce dokresluje vizáž novináře z padesátých až sedmdesátých let minulého století.

Kermit je Američan a narodil se z více než dvou tisíc sourozenců. Svou rodnou bažinu opustil ve dvanácti letech a vydal se do Holywoodu, kde se stal jednou z hlavních postav slavné Muppet Show. Záhy se jeho kariéra rozběhla a Kermit je již více než 70 let reportérem pro Sezamovou Ulici.

Objevil se v mnoha filmech, v talkshow Elen DeGeneresové, zazpíval si s Lady Gagou a rozbouřil i bulvární vody rozchodem se svou dlouholetou partnerkou z Muppet Show, slečnou Piggy. Od roku 2002 má svou vlastní hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu.


Přidat komentář