Novinář v popkultuře: Chceš mě, chci tě

Lightová romantická komedie, která vás zanese do prostředí televizní produkce, které vládne ambiciózní novinářka Abby Richter. Abby se nebojí překážek a ze všech sil se snaží dostat svůj pořad na vrchní příčky žebříčku sledovanosti.

Abby se zaměřuje především na seriózní zpravodajství, ale kvůli snížení sledovanosti musí podstoupit radikální změnu.Vedení televize ji donutí spojit síly s nově přijatým moderátorem Mikem Chadwayem, který vede svůj vlastní pořad „Ošklivá pravda“, kde se snaží předat divákům pravdu o vztazích, ovšem velice šovinistickým a cynickým způsobem.

Zatímco Abby působí jako slušná, až lehce upjatá žena, Mike je vulgární prasák s nevhodným humorem. Abby se snaží překonat svůj odpor k novému kolegovi, aby zachránila svůj pořad před zrušením, ale jejich spolupráce je velice napjatá.

Film nám ukazuje, že lidé zbožňují jednoduché bulvární pořady a stejně jako Musilovy „Nebezpečné vztahy“ i Mikova „Ošklivá pravda“ získá obrovskou sledovanost.

Pozadí romantického příběhu Chceš mě, chci tě odhaluje pohled na problémy, se kterými se televizní stanice musí potýkat, mimo jiné malá sledovanost určitých zpravodajských pořadů, práce reportéra v terénu v nepříliš pohodlných podmínkách, nebo nečekané zvraty v živém vysílání.

Přidat komentář