Novinář Jaroslav Kmenta vydal investigativní knihu o Miloši Zemanovi

Od poloviny listopadu tohoto roku je u českých knihkupců k zakoupení kniha investigativního novináře a spisovatele Jaroslava Kmenty, Rudý Zeman. Autor se v knize snaží především přijít na odpověď, kdo stál za financováním předvolební kampaně současného českého prezidenta Miloše Zemana.

Téměř pěti set stránková kniha je podle slov autora investigativní portrét Miloše Zemana. Důkladně rozebírá, komu a proč se Zeman mstí, vykresluje politickou atmosféru doby, ve které žijeme, a přináší nové informace ohledně lidí ze Zemanova okolí.

Protože kniha rozebírá také mocenské vztahy s oligarchou Andrejem Babišem, navazuje proto volně na knihu Boss Babiš, kterou Kmenta vydal v roce 2017, a která se ihned po vydání stala bestsellerem.

Jaroslav Kmenta je znám především pro svou investigativní žurnalistiku, do hledáčku se mu dostaly kauzy, ve kterých figurovaly osobnosti jako Stanislav Gross, Michal Kraus nebo Bohuslav Sobotka. To vše řešil při působení v Mladé frontě DNES, ze které po dvaceti letech odešel, když společnost MAFRA, která je vydavatelem deníku, koupil v roce 2013 nynější premiér Andrej Babiš. Kmenta hned při prvním zasedání označil svého nového nadřízeného za kmotra.

„Hlavní rána byla vidět ho v té zasedačce, kde jsme předtím měli porady o nejvážnějších věcech, kde jsme se radili, po jakých teď půjdeme kmotrech, jak je budeme rozebírat od A do Z. A najednou na tomtéž místě sedí přede mnou jeden z nich,“ prohlásil Kmenta v rozhovoru pro týdeník Reflex.

Mezi další knižní díla Kmenty patří Padrino Krejčí – Gangster, Svědek na zabití, BISONI 001, nebo trilogie Kmotr Mrázek.

Přidat komentář