Slovenská společnost JOJ se rozrostla o šest českých TV stanic

Televizní rodina společnosti Slovenská produkčná, která spadá pod mediální skupinu JOJ media House, má šest nových členů. Jsou jimi české televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular. Transakci musí ještě schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Výše ceny nebyla sdělena.

Holdingová společnost, která je spojována s finančníky Ivanem Jakabovičem a Patrikem Tkáčem, převezmou stanice od Československé filmové společnosti. Tuto společnost vlastní filmový podnikatel a producent Leoš Pohl (75%) společně s podnikatelem Janem Jurkou (25%).

„Jsme rádi, že do našeho portfolia přibudou další etablované televizní stanice. Rozšíříme tak svou nabídku o zajímavé programy, které oslovují stabilní cílové skupiny diváků v České i Slovenské republice. Těšíme se na rozvoj těchto stanic,“ vyjádřil se Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group a manažer skupiny pro český televizní trh.

Podle vyjádření JOJ Group se distribuce kanálů nezmění. Stanice tak zůstanou dostupné i českým satelitním nebo kabelovým operátorům. Kromě toho společnost uvedla, že se do budoucna plánuje zlepšit techniku na zkvalitnění vysílání nově získaných stanic.

JOJ media House mimo nových stanic vlastní slovenské televize Joj, TV Joj Plus, internetové portály Joj.sk, Huste.tv a billboardové firmy Akzent BigBoard a BigMedia. Jak bude program nově koupených stanic detailně vypadat pro české diváky se prozatím neví.

Přidat komentář