Zprávičky získaly bronz za speciál ke Dni neslyšících

Pořad Zprávičky na ČT : D si díky speciálnímu vydání ke Dni neslyšících odvezl bronz z každoroční výroční konference Youth News Exchange.

Speciál se natáčel ve virtuálním studiu zpravodajství, moderátoři spolu komunikovali znakovým jazykem a provedli diváky terénem. Celý díl se daboval a tlumočil do znakového jazyka. Děti se dozvěděly, kde se mohou naučit znakový jazyk, seznámily se s neslyšícími osobnostmi a se sedmnáctiletou Kateřinou Korgerovou, která byla druhá na Mistrovství Evropy juniorů v atletice neslyšících v běhu na 100 metrů překážek.

Nápad, jak přiblížit dětem svět neslyšících, inspiroval ostatní televize k zapojení dětí s hendikepem do jejich pořadů. „Na úspěšném speciálu se podílel celý tým Zpráviček, editor David Bernardy, moderátorka Eva Radilová, která studuje znakovou řeč, odborný poradce Jaroslav Švagr a také žáci ZŠ Výmolova pro sluchově postižené,“ řekl Petr Kopecký, dramaturg pořadu Zprávičky.

Konference Eurovize o dětském televizním zpravodajství se letos konala v Edinburghu. Představilo se zde 16 veřejnoprávních televizí. Poprvé se jí zúčastnila kanadská stanice CBS Kids News i australská Behind The News, ta letos oslavila 50 let vysílání a stala se tak nejstarším vysílatelem zpravodajství pro děti. První místo získala dánská televize DR Ultra.

Přidat komentář