Novinář v popkultuře: Život Davida Galea

Tři dvouhodinové rozhovory. Přesně tolik času má novinářka Bitsey Bloom, aby poznala příběh odsouzeného Davida Galea. Zastánce zrušení trestu smrti měl podle všeho znásilnit a zabít svou kamarádku. 

Bitsey Bloom (Kate Winslet) pracuje vždy sama, pro své zásady si klidně odsedí několik dní ve vězení, přesto si připadá častokrát méněcenně kvůli svému pohlaví. Není tedy divu, když si při domlouvání rozhovoru s usvědčeným násilníkem a vrahem prosazuje samostatný rozhovor. Nakonec s sebou musí vzít praktikanta, ovšem jak sama říká „není to naše reportáž, je to moje reportáž.“

Pro Bitsey je profesor filosofie jasným vrahem. Jenže je rok 2003 a v Texasu se za vraždu dává injekce smrti. Co když je ale studenty oblíbený Gale (Kevin Spacey) skutečně nevinný, jak sám tvrdí? Všechny důkazy jsou proti. Bitsey působí, že má hroší kůži a zpočátku vypadá, že Galeově verzi příběhu neuvěří. Jenže najednou se objeví nejasnosti a hlavně videokazeta v jejím pokoji, která definitivně rozhodne o dalším jednání novinářky.

Může ale Bloom zabránit popravě a dokázat Galeovu nevinu, když to nedokázal ani jeho právník?

Přidat komentář