Hokej míří na O2 TV. Extraliga se bude hrát pětkrát týdně

Výsostné postavení České televize končí. Na extraligový hokej se budou moci fanoušci od příští sezony dívat také na soukromé stanici O2 TV Sport. Placený kanál uzavřel pětiletou smlouvu se společností BPA sport marketing, která je výhradním marketingovým partnerem českého hokeje.

„Hokej je bezesporu jedním z nejpopulárnějších sportů, i proto byla jednání o rozšíření práv byla náročná a trvala déle než rok. Podařilo se nám získat ještě více hokeje pro naše diváky, kteří už od příští sezony uvidí všechny kluby z celé extraligy. V případě naší původní dohody se mohlo stát, že by fanoušek u nás například vyřazovací část neviděl, což by byla škoda,“ říká Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Podepsaný kontrakt znamená, že v následujících pěti ročnících extraligy se držitelem televizních i online práv na vysílací dny ve středu, v pátek a v sobotu stává stanice O2 TV Sport. Práva se vztahují i na vyřazovací část a finále extraligy. Diváci se tak mohou těšit až na osmdesát přímých přenosů v každém roce.

Vstup O2 TV do hokeje? Kluby dostanou více peněz

Elitní česká hokejová soutěž se čeká úprava formátu, kdy každý týden poběží celkem pět přímých přenosů. Vysílací práva na tři hrací dny nově drží O2 TV Sport. Dvě utkání týdně pak nabídne veřejnoprávní stanice ČT sport.

Vstup O2 TV do hokejového dění pomůže i extraligovým klubům. „Mohu potvrdit, že dostanou přidáno,“ usmívá se ředitelka BPA sport marketing Jana Obermajerová. Konkrétní čísla ale zveřejněna nebyla. „Týmy díky O2 TV získají více financí, které mohou investovat do rozvoje klubů, do mládeže či do aktivit pro fanoušky. Chceme se podílet na zlepšení celkového hokejové produktu,“ tvrdí Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Novinky: Multidimenze, čipové kamery i mikroporty

O2 TV Sport chystá vlastní hokejovou redakci. S jejími případnými členy v současné době vedení jedná. „Hokej je pro nás velká výzva, protože Česká televize vyrábí hokejové přenosy velmi kvalitně. Ve fotbale jsme ovšem ukázali, že to umíme také a přinášíme něco navíc. Tyto zkušenosti chceme zužitkovat také v hokeji,“ pokračuje někdejší šéf sportovních kanálů Galaxie a Nova Sport.

Hokejovým fanouškům chce O2 TV Sport dopřát několik zajímavých novinek. „Díky multidimenzi máme výhodu, že se nemusíme bát souběžně hraných utkání. Plánujeme využít i atraktivnější záběry kamer, včetně mikroportů na hráčích a čipových kamer. Živé vysílání bude doprovázet pravidelný magazín,“ prozrazuje Marek Kindernay.

Foto: Lucie Cápková (O2)

Přidat komentář