Instagram mění svůj algoritmus

Celosvětově oblíbená sociální síť Instagram mění způsob zobrazování příspěvků. Lidé z vedení společnosti tak reagovali na četné stížnosti od svých uživatelů.

Instagram původně naprogramovali tak, aby se uživateli zobrazovaly fotografie chronologicky. To se však tato sociální síť rozhodla změnit v červnu roku 2016, kdy tento algoritmus upravila. Inspirovala se tak sociální sítí Facebook, kde změna už nějakou dobu fungovala a příspěvky se začaly zobrazovat ne podle času, ale dle relevantnosti.

Uživatelům změna vadila, protože se jim jako první zobrazovaly i několik dní staré příspěvky. Pracovníci z Instagramu kritiku zachytili a oznámili. že částečně přizpůsobí síť k tehdejšímu algoritmu. Bude i nadále vybírat relevantní obsah, ale zároveň se bude snažit klást důraz na nejnovější příspěvky.

Další zásadní změnou má být to, že Instagram zabrání automatickému aktualizování obsahu na zdi. K obnovení obsahu přidá na výběr tlačítko „Nové příspěvky“ a uživatel si tak bude moci vybrat, zda si nejdřív prohlédne starší příspěvky a poté až aktualizuje obsah. K těmto změnám by mělo dojít již v příštích měsících.

Přidat komentář