Jaromír Soukup končí s moderováním svých pořadů, od května se stává mluvčím prezidenta

Mediální byznysmen Jaromír Soukup si od května zakusí novou roli v médiích. Namísto uvádění vlastních pořadů vystřídá Jiřího Ovčáčka na postu tiskového mluvčího prezidenta ČR. Vedením mediální skupiny Empresa Media pověří svou partnerku, herečku Kateřinu Brožovou. Ovčáček se stane velvyslancem ČR v Rusku.

Ředitel televize Barrandov svým krokem sice nezastaví probíhající prošetřování ze strany Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, zřejmě má ale dobře nakročeno k tomu, aby do budoucna žádné nové porušení vysílacího zákona nespáchal. „Nabídku jsem obdržel po posledním natáčení pořadu TÝDEN s prezidentem. Po krátké úvaze jsem dospěl k rozhodnutí, že jsem nejlepší možná náhrada Jirky (Jiřího Ovčáčka, pozn. redakce) v úkolu odvádět pozornost od kroků Miloše Zemana,“ vysvětlil pro Mediator1 exkluzivně Soukup. „To, že má partnerka a budoucí ředitelka Barrandova je zkušená herečka a moderátorka, znalá televizního prostředí, mi vše jen usnadnilo,“ doplnil.

Ovčáček se koncem dubna stěhuje na české velvyslanectví v Moskvě. „Moje úloha vůči Miloši Zemanovi bude i po 1. květnu nadále trojjediná. Nejenom že budu prezentovat stanoviska pana prezidenta, ale budu i bránit jeho stanoviska a bránit i osobu pana prezidenta,“ ujistil Ovčáček.

Na dotaz naší redakce, zda personální rošáda souvisí s poškozením vztahů s Ruskem vlivem probíhají kauzy Novičok či následkem vydání ruského hackera Jevgenije Nikulina do USA, se nikdo nechtěl vyjádřit. Vyjádření ředitele České televize Petra Dvořáka, do kterého se Soukup v posledních týdnech intenzivně navážel, redakce shání.

Redakce Mediatora1 přeje všem krásného apríla a doufá, že čtenáře tento žertík pobavil 🙂

Přidat komentář